*Nettavisen* Sport.

Bjørgen frustrert over SVTs dopingdokumentar

FRUSTRERT: Marit Bjørgen er både frustrert og irritert over SVTs dopingdokumentar. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

– Du blir frustrert og irritert over en sånn dokumentar, sier Bjørgen.

Programmet «Uppdrag granskning» er en dopingdokumentar på SVT som har fått tilgang på 5000 avgitte blodprøver fra 2000-tallet. Norske Anders Aukland blir konfrontert med at han skal ha hatt høye blodverdier under OL i Salt Lake City i 2002.

Aukland ble satt på en overvåkingsliste hos Det internasjonale skiforbundet (FIS). Nordmannen, som aldri har testet positivt, har sagt til Dagbladet at han føler seg uthengt i programmet.

– Hva skal man si? Du blir frustrert og irritert over en sånn dokumentar. For det første blir det bare mistanker, det er ikke noe konkret, og som løper føler du deg forsvarsløs, akkurat som Anders føler det nå. Man føler seg hjelpeløs som utøver, og det eneste du kan gjøre er å stole på deg selv og drite i det andre mener, sa Bjørgen etter onsdagens verdenscupløp.

Bjørgen stiller spørsmål om hvordan blodverdiene til utøverne i det hele tatt har havnet i hendene på «Uppdrag granskning».

Hun hadde gjerne sett at FIS hadde kommet på banen, men selv hadde hun ingen planer om å se onsdagens program på svensk TV.

– Det er synd at slike blodverdier har havnet hos et svensk TV-selskap. Jeg kjenner ikke mine blodverdier fra 2000-tallet, men de kjenner et svensk TV-selskap, og det er litt betenkelig. Dette er blodverdier som er avgitt av helsemessige grunner. Det er ikke så veldig mange som kunne ha gitt dem opplysningene, og jeg mener at både FIS og IOK (Den internasjonale olympiske komité) burde ha kommet på banen, sa Bjørgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag