Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen går trolig to NM-distanser

Dropper mest sannsynlig en konkurranse før hun reiser på høydeopphold.

Marit Bjørgen (37) er påmeldt på tre, men nøyer seg trolig med to NM-distanser på Gåsbu senere denne uken.

Mens de fleste av de beste norske har vært opptatt med Tour de Ski den siste uken, har Bjørgen og Ragnhild Haga ladet opp hjemme i Norge uten tanke på konkurranser.

De har konsentrert seg om å trene.

Kvinnelandslagets assistenttrener Sjur Ole Svarstad forteller at de har bra oversikt over hva de to har foretatt seg hjemme mens resten har vært på vift i Mellom-Europa.

- Dem har vi bra kontroll på. De er friske og i god trening og er klare for NM. Marit feiret jul nordpå, og har vært mye i Oslo etterpå. Ragnhild har vært på Sjusjøen. I tillegg har også hun vært litt i Oslo.

- Hva skal de gå i NM?

- Ragnhild skal ikke gå sprinten. Marit er påmeldt på de tre første øvelsene, men kommer nok til å blinke seg ut to konkurranser når uken kommer. Vi har ikke planlagt noe nærmere enn det. Den endelige avgjørelsen er ikke tatt. Begge ser fram til spennende NM-deltakelser, sa Svarstad til NTB i helgen.

Mens Bjørgen drar på høydeopphold torsdagen etter at NM-dagene er over, skal Haga lade opp til OL hjemme i Norge. Begge er forhåndsuttatt til OL i Pyeongchang for flere uker siden.

(©NTB)

Les også

Rangers kjempet i kne av sensasjonslaget Golden Knights

Kommentarer til denne saken