*Nettavisen* Sport.

Bjørgen glad for trenerens valg

GLAD FOR Å FORTSETTE:Marit Bjørgen og landslagstrener Egil Kristiansen tar en sesong til, opplyste de på torsdagens pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

16.04.15 14:33

ULLEVAAL STADION / GRENSEN (Nettavisen): Torsdag møtte Marit Bjørgen pressen for å snakke ut om langrennsframtiden.

Der kom også fram at Egil Kristiansen fortsetter som landslagstrener.

- Jeg har skrevet under en ny kontrakt med skiforbundet på et år, men med en mulighet til å forlenge med et år ekstra etter neste sesong, sier Egil Kristiansen til pressen torsdag.

Det er Martin Bjørgen glad for.

- Jeg er veldig glad for at Egil fortsetter. Da vet jeg hva jeg har. Vi har jobbet sammen i snart 15 år og kjenner hverandre godt. Det er en god trygghet, sier Bjørgen.

Aldri i tvil
35-åringen avslørte tidligere i vår, etter en liten tenkepause, at hun tar minst én sesong til på toppnivå. Det hadde i forkant blitt spekulert mye i at Bjørgen kom til å legge opp for å fokusere mer på familielivet.

- Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sa langrennsdronningen om avgjørelsen til NRK.

På spørsmål om hun i det hele tatt vurderte å legge opp svarte Bjørgen at hun aldri var i tvil om hva hun ville.

- Jeg var ikke i nærheten av å legge opp. Men samtidlig var det greit å ta en runde med seg selv og han hjemme og vurdere situasjonen. Det krever veldig mye å være med i toppen og det må man være 100 prosent klar for, sier Bjørgen.

-Et år av gangen
I første omgang fortsetter Bjørgen et år til, for så og ta en ny vurdering etter kommende sesong. Med neste store mesterskap i 1018 kan det være at skidronningen fortsetter fram til det.

- Jeg har ikke gjort meg noen tanker om det enda. Jeg tar et år av gangen, for plutselig kan nok være nok, sier hun.

Selv om det ikke er noe mesterskap i år, sliter hun ikke med å motivere seg for den kommende sesongen.

- Målene mine i år blir først og fremst å gjøre det bra i Tour de Ski og Tour de Canada. Det er det adrenalinet og det å nå sine mål som gir meg motivasjonen til å fortsette, forteller skidronningen.

Veteranen tok en suveren sammenlagtseier i verdencupen denne sesongen, i tillegg til at hun tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Under ski-VM i Falun ble det to gull til trønderjenta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.