LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen): Tidligere denne uken ble det kjent at Anti Doping Norge vil utestenge Therese Johaug i 14 måneder.

Johaug testet positivt på det forbudte stoffet clostebol tidligere i år.

Torsdag møtte Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng pressen på Lillehammer, men de tre hadde lite å si om Johaug-straffen.

- Jeg vil ikke gå inn på den saken, før straffen er avgjort. For oss er det viktigst å være der for henne og støtte Therese. Mer enn det vil jeg ikke gå inn på saken, sier Bjørgen foran et samlet pressekorps på Lillehammer.

Les også: Johaug slår tilbake mot NRK-ekspert: - Ikke vurdert å legge opp

Les også: Eksperter overrasket over Johaug-straff

Heller ikke Jacobsen ville gå nærmere inn på saken.

- Det er viktig at vi er der for henne, selv om det er hektisk nå. Tiden ruller av gårde. Jeg har forståelse for at dagene hjemme kan gå saktere og det er viktig å vise at man tenker på de som ikke får være med, sier hun.

- Men enn så lenge er det kun snakk om en innstilling til straff. Ingen av oss kommer til å kommentere mer, før saken er endelig avgjort, sier hun.

Bjørgen påpeker at det er et savn at Johaug nå sitter hjemme.

- Vi har vært på lag sammen i elleve år. Vi har vært en del av familien hennes og nå er plutselig alt borte. Jeg prøver å være en god venninne og trene i lag med henne, men akkurat nå er det en hektisk konkurranseperiode og det er vanskelig å få treffe henne, forteller Bjørgen til pressen.

- Jeg vet hvor sterk Therese er, så det er bra for meg å trene i lag med henne. Være der for henne, og trene med henne, så hun ikke er alene.

Da Antidoping Norges innstilling på 14 måneders straff ble kjent tirsdag, skrev polske Justyna Kowalczyk en kryptisk melding på nettsamfunnet Twitter. Hun skrev at hun nå «skulle åpne en pose popcorn».

Hva Kowalczyk mente med det, vil ikke skijentene spekulere i.

- Jeg sitter ikke i noen posisjon til å kommentere hva andre måtte mene. Det er en fri verden. Det mener jeg om det, sier Jacobsen til Nettavisen.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra Lillehammer.

HTML EMBED
embedNAvideo("LKGEnh5xRNIVf9W_h0URdQ", false)