Bjørgen om Johaug-dominans: - Dette kan fort snu

Marit Bjørgen stresser ikke etter at hun ble knust av Therese Johaug under søndagens 10 kilometer i Kuusamo.

Marit Bjørgen stresser ikke etter at hun ble knust av Therese Johaug under søndagens 10 kilometer i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

«Tapet» bekymret ikke Bjørgen.

01.12.14 06:16

– Vi må ha noen flere løp før jeg blir bekymret, sa Marit Bjørgen etter at hun ble utklasset med 42,2 sekunder av Therese Johaug under søndagens verdenscuprenn i Kuusamo.

Johaug var i en egen divisjon på den klassiske 10-kilometeren. Som i klassiskløpet på Beitostølen, måtte Bjørgen finne seg i å bli nummer to. Etter lørdagens sprintseier var det overraskende at Johaugs seiersmargin ble såpass stor.

– Jeg fikk beskjed etter fire kilometer at jeg lå 25 sekunder bak henne. Da skjønte jeg at jeg måtte kjempe om 2.-plassen. Da var det Justyna Kowalczyk jeg kjempet mot. Tre kilometer senere skjønte jeg at det var Kalla som jeg måtte kjempe om 2.-plassen med. I dag er jeg glad for 2.-plassen. Therese var for sterk, mente Bjørgen.

Ikke overrasket

Sterk var bare forbokstaven. Johaug gikk sitt livs klassiskløp og tok sin første verdenscupseier i den stilarten.

Bjørgen var egentlig ikke så overrasket.

– Jeg snakker med henne hver dag, og vi trener mye sammen. Jeg har visst siden i sommer at hun er blitt sterkere, og jeg har visst at hun kommer til å vinne oftere i vinter enn hun har gjort tidligere.

Bjørgen viste spesielt til at hun tapte mye til Johaug i lett terreng. Der har jenta fra Dalsbygda tatt et stort steg framover denne sesongen. Dobbelttakene hennes er blitt mye bedre. Hun er blitt en bedre staker.

Sterkere

– Hun er blitt sterkere og kanskje enda bedre teknisk, sa Bjørgen om Johaug.

Selv om avstanden var stor tok ikke Bjørgen skrekken.

– Forhåpentlig kan jeg gjøre noe med dette framover. Dette kan fort snu. Når Therese er slik som dette er det ingenting som stopper henne, og da går sekundene fort, mente 34-åringen.

Kommende helg er det tre nye renn i Lillehammer. Der står det en minitour bestående av tre etapper på programmet. Det starter med sprintrenn allerede fredag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag