*Nettavisen* Sport.

Bjørgen revansjerte seg mot Johaug

BEST I TEST: Da langrennseliten møttes til siste test på Beitostølen var Marit Bjørgen tilbake på toppen av resultatlistene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg fikk veldig stor fart.

22.11.14 17:56

Fredag måtte hun se seg slått med hele 24 sekunder av Therese Johaug i klassiskrennet på Beitostølen.

Dagen etter var rollene snudd om da stilarten var skiftet om til friteknikk. Med tiden 23.07,6 tok Rognes-jenta revansj med 19 sekunders margin til Johaug.

- I dag fløt det bedre enn i går. Jeg fikk brukt kraften min og hadde gode ski. Det gjorde at jeg fikk veldig stor fart, og da blir det bra, oppsummerte vinneren overfor NRK.

Bjørgen startet sist av alle, og gjorde det klart allerede på passering ved seks kilometer at hun hadde til hensikt å slå tilbake.

Etter andreplassen fredag sa Bjørgen at hun følte seg sliten på den andre runden i løypa. Det var det helt umulig å se noe til et døgn seinere.

Therese Johaug tok igjen Heidi Weng i løypa, men måtte likevel se seg klart slått.

- Det er ikke hvem som helst som er foran meg, så det var et bra renn. Det manglet litt for å være med å kjempe om seieren. I dag måtte jeg jobbe litt mer enn i går. Sånn er det, det går litt på dagsform og sånne ting, sa østerdølen til NRK.

Weng tok tredjeplassen, mens Martin Ek Hagen og Ingvild Flugstad Østberg fulgte på de neste plassene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag