Gå til sidens hovedinnhold

Bjørgen-seier i Ruka

Knuste alle i comebacket på distanserennet.

- Mamma Bjørgen er tilbake, og det på toppen av resultatlisten, utbrøt NRK-kommentator Jann Post da det ble klart at ingen kunne tukte tiden til Marit Bjørgen.

Med 4,6 sekunder ned til det finske hjemmehåpet Krista Parmakoski tok Bjørgen sin 103 verdenscupseier.

- Dette er Marit i glansdagene, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Heidi Weng tok tredjeplassen, 12,7 sekunder bak Bjørgen, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte på passen bak.

- Jeg har det veldig bra. Det er utrolig artig å være tilbake og å vinne løpet. Jeg følte at jeg hadde mer å gi etter førsterunden, og jeg fikk god drahjelp av en tysk løper (Victoria Carl, red.anm.) på de flate partiene. I bakkene gikk det bra. Jeg er veldig fornøyd, forteller en smilende Bjørgen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Weng var mektig imponert over lagvenninnens comeback.

- Hun er en maskin. Jeg sa det på forhånd: hun kommer til å komme tilbake etter å ha fått en unge og vinne. Det er sykt, forteller Weng til NRK.

God start
Søndagens renn var Bjørgens comeback på distanserenn i verdenscupen, halvannet år etter at hun vant sitt forrige distanserenn i verdenscupen. Den kom på 30-kilometeren i Holmenkollen i mars 2015.

Rogness-ekspressen klinket til fra start og tok ledelsen på åpningspunktet. Like bak fulgte Flugstad Østberg, Justyna Kowalczyk, hjemmehåpet Krista Parmakoski og Heidi Weng.

Østberg-fall
Ved neste mellomtid var Bjørgen fortsatt i tet, men Flugstad Østberg hadde tapt nesten 15 sekunder til lagvenninnen. Ifølge rapporter fra Ruka skal 26-åringen ha falt inne på skistadion i Ruka.

Dermed seilte Weng, Parmakoski og Kowalczyk opp som de sterkeste utfordrerene til Bjørgen.

Sekundstrid
Inn mot mål var det imidlertid bare Parmakoski som maktet å holde tilnærmet samme fart som den norske langrennsdronningen i sporet. Finnen måtte likevel se seg slått på hjemmebane da hun krysset mållinjen snaue fem sekunder bak Bjørgen.

Weng gikk inn til tredjeplass, men Flugstad Østberg kapret fjerdeplassen. Kowalczyk klarte ikke å holde tempoet oppe helt inn til mål, og endte til slutt på en niendeplass, nesten minuttet bak vinneren.

Astrid Uhrentholdt Jacobsen gikk inn til en tiendeplass.

Les også

Golberg vant verdenscupåpningen

Les også

To norske på pallen i sesongåpningen

Les også

Østberg mener hun er blitt godt mottatt

Les også

Iversen avslører mørke tanker - følte verden raknet

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken