- Mamma Bjørgen er tilbake, og det på toppen av resultatlisten, utbrøt NRK-kommentator Jann Post da det ble klart at ingen kunne tukte tiden til Marit Bjørgen.

Med 4,6 sekunder ned til det finske hjemmehåpet Krista Parmakoski tok Bjørgen sin 103 verdenscupseier.

- Dette er Marit i glansdagene, sier NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn.

Heidi Weng tok tredjeplassen, 12,7 sekunder bak Bjørgen, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte på passen bak.

- Jeg har det veldig bra. Det er utrolig artig å være tilbake og å vinne løpet. Jeg følte at jeg hadde mer å gi etter førsterunden, og jeg fikk god drahjelp av en tysk løper (Victoria Carl, red.anm.) på de flate partiene. I bakkene gikk det bra. Jeg er veldig fornøyd, forteller en smilende Bjørgen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Heidi Weng var mektig imponert over lagvenninnens comeback.

- Hun er en maskin. Jeg sa det på forhånd: hun kommer til å komme tilbake etter å ha fått en unge og vinne. Det er sykt, forteller Weng til NRK.

God start
Søndagens renn var Bjørgens comeback på distanserenn i verdenscupen, halvannet år etter at hun vant sitt forrige distanserenn i verdenscupen. Den kom på 30-kilometeren i Holmenkollen i mars 2015.

Rogness-ekspressen klinket til fra start og tok ledelsen på åpningspunktet. Like bak fulgte Flugstad Østberg, Justyna Kowalczyk, hjemmehåpet Krista Parmakoski og Heidi Weng.

Østberg-fall
Ved neste mellomtid var Bjørgen fortsatt i tet, men Flugstad Østberg hadde tapt nesten 15 sekunder til lagvenninnen. Ifølge rapporter fra Ruka skal 26-åringen ha falt inne på skistadion i Ruka.

Dermed seilte Weng, Parmakoski og Kowalczyk opp som de sterkeste utfordrerene til Bjørgen.

Sekundstrid
Inn mot mål var det imidlertid bare Parmakoski som maktet å holde tilnærmet samme fart som den norske langrennsdronningen i sporet. Finnen måtte likevel se seg slått på hjemmebane da hun krysset mållinjen snaue fem sekunder bak Bjørgen.

Weng gikk inn til tredjeplass, men Flugstad Østberg kapret fjerdeplassen. Kowalczyk klarte ikke å holde tempoet oppe helt inn til mål, og endte til slutt på en niendeplass, nesten minuttet bak vinneren.

Astrid Uhrentholdt Jacobsen gikk inn til en tiendeplass.