Bjørndalen: - Jeg har en god plan til VM

Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz.

Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ole Einar Bjørndalen kjempet seg inn i seierskampen, men kom til kort i spurten og ble nummer fire på lørdagens skiskytterjaktstart i Antholz.

24.01.15 16:17

Simostranda-løperen hadde ikke et spesielt godt utgangspunkt, men feilfri skyting ga han en mulighet til å ta sin første verdenscupseier siden februar 2012.

Men ikke helt uventet slet Bjørndalen med å henge med på farten til trioen han kjempet mot. Tyske Simon Schempp spurtslo Simon Eder fra Østerrike med 0,1 sekund, mens russiske Jevgenij Garanitsjev tok tredjeplassen.

Bjørndalen krysset målstreken 1,9 sekunder bak Schempp. Veteranen, som fyller 41 år i slutten av måneden, startet jaktstarten 43 sekunder bak lørdagens vinner.

– Jeg kjente at jeg ikke hadde så mye å kjøre med, sa Bjørndalen til NRKetter løpet.

Han krysset målstreken 1,9 sekunder bak Schempp. Veteranen, som fyller 41 år i slutten av måneden, startet jaktstarten 43 sekunder bak lørdagens vinner.

– Det var et veldig bra løp. Det er ikke hver dag jeg skyter 20 treff, så det smaker godt. På den siste skytingen jobbet jeg knallhardt med meg selv, sa Bjørndalen.

– Jeg har en god plan til VM. Jeg skal dra inn et par knepp til, la han til.

Landslagstrener Egil Gjelland var imponert over det han så av Bjørndalen i den italienske høyden.

– Det var et kanonløp av Ole Einar. Han hadde meget god skyting og gikk bra i sporet. Han fikk litt dårlig inngang i bakken på sisterunden. Skulle det blitt seier, måtte han ha gått litt før, sa Gjelland til NTB.

Emil Hegle Svendsen ble nest best av de norske på 17.-plass. Trønderen åpnet med to fulle hus, men pådro seg to bom på de to siste skytingene. Han var i mål 1.46,8 bak vinnertiden.

Johannes Thingnes Bø hadde ikke dagen på standplass. Han hadde en bom på andre liggende skyting, mens det ble to feiltreff på siste skyting. Det holdt til en 22.-plass. Tarjei Bø endte tre plasser bak lillebroren, mens Alexander Os ble nummer 34.

Det var Henrik L'Abée-Lund som hadde det beste utgangspunktet av de norske før jaktstarten, men 28-åringen gikk ikke lørdagens renn. Han ble nummer seks på torsdagens sprint. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag