Mandag opplyste Olympiatoppen at skiskytterveteran Bjørndalen ikke er en del av den norske troppen som får reise til OL i Sør-Korea neste måned.

Til Nettavisen forteller Bjørndalen at han er skuffet over uttaket.

- Det er kjipt. Jeg må innrømme det. Jeg hadde mål om å komme til OL, prestere og ta medalje der. Det blir det ikke mulighet til nå, sier Bjørndalen til Nettavisen.

- Kunne tatt medalje

Skiskytterlegenden tror han ville hatt gode muligheter til å prestere på et høyt nivå dersom han hadde blitt tatt ut til OL.

- Avgjørelsen er som den er, men jeg mener fortsatt at i den situasjonen som jeg er i nå, så kunne jeg tatt medalje i OL. Det er det som er kjipt, forteller Bjørndalen.

Han erkjenner likevel at han ikke har prestert godt nok i de avgjørende uttaksrennene.

- Det siste uttaksrennet var i Ruhpolding og da rakk jeg ikke det denne gangen. Jeg har vært på etterskudd. Det er noen årsaker for det. Det er mitt ansvar. Jeg har ikke klart å fått løst det på en optimal måte, forklarer Bjørndalen.

Bjørndalen fikk en lovende start på 20-kilometeren i Ruhpolding, men fikk løpet ødelagt med to bom på tredje skyting. Han føler likevel at formen har vært stigende.

- OL er om en måneds tid og jeg hadde klart å stable sammen form til det, forteller tidenes vinterolympier.

- Har ikke vært i den situasjonen før

Han er usikker på hvordan det nå blir å følge lekene i Pyeongchang fra TV-apparatet.

- Det vet jeg ikke. Så får vi se hvor mye jeg skal se på. Det er litt nytt. Jeg har ikke vært i den situasjonen før. Vi får ta det som er riktig å se på. Jeg kommer helt sikkert til å følge gutta, forteller Bjørndalen.

Selv om han nå ikke får stille på startstreken i OL, er han tydelig på at Norge stiller med et godt lag.

- Det er et veldig sterkt lag det norske laget. De kommer til å raske med seg medaljer. Jeg håper de når toppformen og får til det, sier 43-åringen.

Bjørndalen om veien videre

Til tross for vrakingen, er Bjørndalen tydelig på at han fortsatt er motivert til å konkurrere videre denne sesongen.

- Motivasjonen er egentlig aldri noe tema for min del. Jeg er like motivert uansett. Jeg kunne stilt opp i et kretsrenn i morgen og gått fort der. Jeg trives og har en stor glede av å gå på ski. Det er ikke noe tema for min del, sier Bjørndalen.

Han planlegger nå å gå i EM neste uke.

- Da får vi se om jeg får kroppen til å svare på trening igjen. Det har vært mye belastning de siste dagene, men jeg får nå håpe at jeg kan begynne å trene igjen, sier veteranen.

Bjørndalen vil foreløpig ikke si noe om dette blir hans siste sesong på toppnivå.

- Jeg kommer til å gå denne sesongen ferdig, så tar jeg en evaluering på det, forteller skiskytterlegenden.