*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen skal bli far - bekrefter forhold til Darja Domratsjeva

FORTSATT KRUTT I BØRSA: 42 år gamle Ole Einar Bjørndalen har bestemt seg for å fortsette skiskytter-karrieren. Suksessen i Holmenkollen ga mersmak. Men han ga mer enn én nyhet på pressekonferansen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Slapp ikke bare én gladnyhet på pressekonferansen.

05.04.16 09:54

SOGNSVANN / OSLO (Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen (42) skal bli far. Det bekreftet han på en pressekonferanse tirsdag.

Pressen ventet på nyheten om at han skal fortsette karrieren frem mot OL i 2018, men den norske idrettshelten overrasket med enda en gladnyhet:

Bjørndalen fortalte nemlig, til alles store overraskelse, at han og skiskytterstjernen Darja Domratsjeva har skutt fullt hus sammen.

- Vi er nå et par og vi skal bli foreldre. Det ser vi frem til og er glade for det. Termin er i starten av oktober, sier Bjørndalen til stor applaus.

Han har ingen barn fra før.

- Vi gleder oss. Det blir en helt ny verdi i livet, sier 42-åringen.

Han og Domratsjeva blir dermed et av skiverdenes heteste idrettspar. Bjørndalens CV taler for seg selv, men den hviterussiske 29-åringen står selv bokført med tre OL-gull og to VM-gull.

Fakta

Fakta om Darja Domratsjeva

- Hvordan påvirket dette beslutningen?

- Det har egentlig vært positivt, og vi har tatt det med inn i evalueringen. Darja har hatt en strålende karriere hittil, men har vært en del syk i fjor og i år. Hun er innstilt på å komme tilbake igjen og trene for fullt frem mot fødselen - og konkurrere igjen på nyåret, sier Bjørndalen.

Det har lenge gått rykter om en romanse mellom de to skiskytterne. Men Bjørndalen klarte altså å holde kortene tett til brystet lenge.

- De fleste vet at jeg har hatt et bra vennskap med henne i flere år. Det vennskapet har utviklet seg litt. Vi har nå kommet så langt at vi er et par og vi skal bli foreldre. Det ser vi frem til. Vi er veldig glad for det. Det har vært planlagt og termin er i oktober, sier Bjørndalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BJØRNDALEN-KJÆRESTE: Darja Domratsjeva. Foto: Vasily Maximov (Afp)


Bjørndalen (42) har altså bestemt seg for å fortsette med skiskyting.

Tidligere har eksperter og folk rundt ham rådet til å legge opp, men i forbindelse med vurderingen om han skulle fortsette denne gangen har folk snudd, forteller Bjørndalen.

- Nå er det 2016. Jeg er 42 år gammel. Det som har skjedd nå, er at nå sier alle ekspertene og folkene rundt meg at jeg må fortsette. Nå er jeg faktisk enig i ekspertenes råd. Jeg fortsetter videre og ser veldig frem til det. Grunnen til at jeg fortsetter er at jeg for det første har en enorm motivasjon, sier Bjørndalen til Nettavisen og resten av pressen.

Han forteller at han synes det er naturlig å fortsette frem til OL i 2018.

Det så lenge ut til at Bjørndalen ville legge opp allerede etter OL i Sotsji i 2014 hvor han blant annet tok VM-gull på sprinten, men den gangen kom han frem til at han ville fortsette ytterligere to år frem til VM i Holmenkollen.

VM på hjemmebane ble en stor suksess for Bjørndalen som tok fire VM-medaljer. 42-åringen har tydeligvis ikke fått nok av suksessen, for nå kan det norske folket vente å se mer av veteranen i verdenscupen også neste sesong.

Tidenes mestvinnende

Bjørndalen er uten tvil en av Norges største idrettshelter gjennom tidene.

42-åringen kan med sine åtte gull, fire sølv og en bronse kalle seg for tidenes vinterolympier.

I verdenscupen er det heller ingen som har vunnet flere ganger enn Bjørndalen. Han debuterte allerede i 92/93-sesongen, men tok tok første seier først i 1996. Den kom på normaldistansen i Antholz.

Totalt har det blitt 95 seiere på nordmannen som tok sin siste verdenscuptriumf da han gikk til topps på normaldistansen i Östersund i vinter.

Bjørndalen kan også vise til en verdenscupseier i langrenn i 2006.

Også i VM har Bjørndalen herjet og var kanskje nordmannen som imponerte mest under VM på hjemmebane i Holmenkollen tidligere i år. 42-åringen stakk nemlig av med sølv på sprinten og jaktstarten, bronse på fellesstarten, og han gikk førsteetappen på stafettlaget som tok gull.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag