*Nettavisen* Sport.

Bjørndalen taus om kjærligheten

Ole Einar Bjørndalen har slitt med sykdom i sommer. Han er snakkesalig om sesongen som kommer, men taus om kjærlighetsryktene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen blir koblet til skiskytterdronningen Darja Domratsjeva.

De to ble nylig avbildet sammen på VIP-tribunen da Real Madrid møtte Vålerenga på Ullevaal.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Bjørndalen til NTB på spørsmålet om han har truffet blink med den hviterussiske toppidrettsutøveren i sommer.

– Men du ser ut til å være i godt humør?

– Jeg er iallfall ikke i bedre humør nå enn i starten av intervjuet, ler en heller hemmelighetsfull skiskytterveteran.

Dropper totalcupen

Og om han er taus om sine personlige blinkskudd, er idrettsesset fra Simostranda langt mer snakkesalig om det som trolig er hans siste sesong.

– Det er planen, sier Bjørndalen om å legge opp etter VM på hjemmebane i mars.

– Kan du avslutte med VM-gull i Kollen?

– Det vet jeg ikke, men målet er å være i toppform. Er jeg det og har gode ski, så er jeg helt der fremme, sier 41-åringen.

Han har ingen ambisjoner om å vinne verdenscupen sammenlagt.

– Når det er VM på hjemmebane i Kollen, dropper du verdenscupen totalt. Det er helt sikkert, sier tidenes vinterolympier.

Råtten form

Oppkjøringen til den 24. sesongen i verdenscupen kunne vært bedre. Virus og luftveisproblemer har ødelagt seks uker med sommertrening.

– Nå er jeg frisk og i full trening. Jeg trener to økter hver dag. Det går rett vei, beroliger Bjørndalen.

Men:

– Det er vanskelig å si hva jeg har tapt, utover seks uker med mangelfull trening. Jeg har hatt råtten form en god stund, men nå er det i ferd med å bli bedre, sier Bjørndalen.

– VM er ikke før i mars, det bør jeg rekke, sier veteranen.

– Ellers hadde jeg ikke giddet å trene. Det blir en helt ny utfordring for meg. Jeg skal gjøre alt for å komme i toppform. Jeg har alltid hatt noen avbrekk, men aldri så lange. Nå håper jeg at jeg får litt hjelp av alle årene med mye trening, sier han videre.

Dropper Italia

Skiskytterherrene reiser til Livigno onsdag, men det blir uten Bjørndalen.

– Det er for tidlig å trene i høyden. Jeg drar aldri til høyden om jeg ikke er i god nok fysisk form. Jeg får ikke effekt av høydetrening nå, sier gullgrossisten.

Han var mandag i Drammen for å dele ut konkurransegeværer til fire skiskytterklubber i Norge. Froland, Gol, Hønefoss og Selfjord var de heldige lagene som fikk våpen fra Bjørndalens eget fond. (©NTB)

Annonsebilag