Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen tror han kan bli vraket

TØFF KAMP: Ole Einar Bjørndalen føler sge ikke trygg på å få gå alle verdenscuprennene i vinter.
TØFF KAMP: Ole Einar Bjørndalen føler sge ikke trygg på å få gå alle verdenscuprennene i vinter. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Veteranen vet han ikke har klippekort i verdenscupen.

Ole Einar Bjørndalen (40) mener at det norske herrelaget i skiskyting er så sterkt at han må levere toppløp for å bli plukket ut til verdenscupløpene utover i sesongen.

Veteranen er allerede tatt ut til verdenscupåpningen i Östersund i starten av desember. Men noe selvskrevet navn på startlistene utover vinteren er han ikke.

- Du må prestere og gjøre toppløp om du skal ha sjanse til å gå verdenscuprenn. Det er seks løpere som kan vinne i verdenscupen og mesterskap. Det er et veldig sterkt lag, sier Bjørndalen til NTB.

Med seg har han etablerte skiskytternavn som Emil Hegle Svendsen og brødrene Tarjei og Johannes Thingnes Bø, mens unge og fremadstormende Henrik L'Abée-Lund og Vetle Sjåstad Christiansen også vil ha et ord med i laget.

- Er bredden i laget bedre enn tidligere sesonger?

- Ja, svarer Bjørndalen kontant.

Spår Bø-triumf

40-åringen er såpass trygg på laget at han tror på norsk sammenlagtseier i verdenscupen i 2014/15.

- Jeg håper vi klarer å få en totalseier i verdenscupen til laget. Den setter jeg til han bak meg (peker på Tarjei Bø). Jeg håper han, broren hans eller Emil tar den, men jeg har mest tro på Tarjei i år.

- Og så er det et mesterskap (VM i Kontiolahti) som det er viktig at vi lykkes i, sier Bjørndalen.

Nettopp Tarjei Bø tok Norges forrige sammenlagtseier i verdenscupen. Det skjedde i 2010/11. Siden den gang er det blitt seierstrippel til franske Martin Fourcade.

Sjusjøen-testing

I helgen startes skiskyttersesongen med de to tradisjonelle rennene på Sjusjøen noen få mil fra Lillehammer. Der er Bjørndalens mål først og fremst å teste form og utstyr.

- Jeg skal teste ut en del forskjellige typer ski som vi skal gå på. Og så blir det to skikkelige hardøkter med skyting. Så får jeg se hvordan jeg ligger an og jobbe ut fra det. Helgen blir et svar på hvordan man skal jobbe de neste to ukene fram mot verdenscupen.

VM i mars er sesongens store mål for veteranen som vant sitt åttende OL-gull i Sotsji sist vinter. Bjørndalen skal spisse formen mot mesterskapet i Finland, og selv om det går i lavlandet, legger han inn to høydeopphold i forkant av VM. Samtidig skal han prøve å prestere godt i verdenscupen.

- Planen er å være i ganske bra form fra Östersund. Så skal jeg være bedre i januar og på topp i mars, varsler han. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!