RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I STORFORM: Marit Bjørgen fortsetter den imponerende avslutningen på sesongen i Quebec.
I STORFORM: Marit Bjørgen fortsetter den imponerende avslutningen på sesongen i Quebec. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Bjørgen fortsatte seiersmarsjen

Sist oppdatert:
Men veteranen gjorde ikke nok til å overta sammenlagtledelsen.

Som så mange ganger før denne sesongen, ble lørdagens fellestart under verdencupavslutningen i Quebec en norskdominert affære.

Marit Bjørgen vant 10-kilometeren i klassisk stil etter å ha spurtet bedre enn lagvenninnne Heidi Weng på oppløpet. Sistnevnte er ny sammenlagtleder i minitouren.

Selv om hun så ut til å ha stålkontroll på begivenhetene under hele løpet, følte ikke Bjørgen seg helt komfortabel med innledningen.

- Jeg mista posisjonen min ganske tidlig, så jeg brukte jo kanskje to kilometer før jeg var tilbake i front igjen. Da bestemte jeg meg for å gå først og få opp farta, sier Bjørgen til NRK.

Ett sekund skiller

Weng leder minitouren i Canada etter to distanser, ett sekund foran lørdagens distansevinner. Nå spår Bjørgen en ny tett duell med

- Det blir jo sikkert en fight mellom meg og Heidi. Sånn som løypa er, så blir det sikkert en spurt.

Da Bjørgen tok kommandoen i feltet på lørdagens milløp, begynte det samlede feltet av løpere å sprekke opp relativt raskt.

En lignende løpsutvikling er nok også sannsynlig på søndagens jaktstart i Quebec. Der går veteranen fra Rognes ut sekundet bak Weng.

Konkurrentene får neppe store sjanser til å kappe inn på forspranget.

Fem på topp ti

Som ventet ble det for tøft å henge med for svenske Stina Nilsson, som ledet minitouren i Canada etter fredagens sprintseier.

Bjørgen fikk god følge av verdenscupvinner Weng inn mot skistadion, men agvjorde altså med høyere fart i staking på oppløpet.

Finske Krista Pärmäkoski tok tredjeplassen. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire i rennet.

Også Maiken Caspersen Falla (8.-plass) og Kathrine Harsem (9.-plass) var innnafor halvminuttet bak Bjørgen i mål.

P. S: Følg oss gjerne på Snapchat!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere