RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORTSETTER: Her er Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen på pallen etter verdenscuprennet i langrenn 30km fristil for kvinner i Holmenkollen i Oslo tidligere i år.
FORTSETTER: Her er Therese Johaug (t.v.) og Marit Bjørgen på pallen etter verdenscuprennet i langrenn 30km fristil for kvinner i Holmenkollen i Oslo tidligere i år. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Bjørgen fortsetter langrennskarrieren

Sist oppdatert:
Det skal langrennsdronningen ha bekreftet.

Marit Bjørgen (35) opplyste på en tilstelning til Trøndersk Skilaug mandag kveld at hun går løs på en ny sesong som skiløper.

Det har lenge vært usikkert om den norske langrennsdronningen ville fortsette karrieren etter denne sesongen, men nå skal Rognes-løperen ha bestemt seg.

- Jeg har brukt våren til å tenke litt og jeg er nå sikker på at jeg er hundre prosent klar for å legge ned det arbeidet som trengs for å fortsette karrieren, sier Marit Bjørgen til NRK.

- Vi får ta ett år av gangen. For meg er det veldig viktig at man har hundre prosent motivasjon, for har man ikke det, detter man fort nedover på lista, sier Bjørgen.

Det kom som en overraskelse at Bjørgen valgte å offentliggjøre sitt valg mandag. Søndag fortalte hun at hun ville fortelle hva hun hadde bestemte seg for under presentasjonen av neste års langrennslandslag fredag.

Heller ikke landslagssjef Vidar Løfshus hadde fått beskjed om Bjørgens valg.

- Marit har ikke informert meg om at hun fortsetter, sier Løfshus i en kommentar til Nettavisen.

35-åringen tok en suveren sammenlagtseier i verdencupen denne sesongen, i tillegg til at hun tok sin første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Under ski-VM i Falun ble det to gull til langrennsveteranen.

LES OGSÅ:Nå vil de hedre Bjørgen med egen statue

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere