RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DE GAMLE FORTSATT ELDST: Marit Bjørgen viste at hun fortsatt er et hestehode foran Heidi Weng i det siste rennet under verdenscupavslutningen i Canada.
DE GAMLE FORTSATT ELDST: Marit Bjørgen viste at hun fortsatt er et hestehode foran Heidi Weng i det siste rennet under verdenscupavslutningen i Canada. Foto: Jacques Boissinot (AP / NTB scanpix)

Bjørgen kronet jubelsesong med seier i Canada

Sist oppdatert:
- Det er godt å holde ungjentene bak seg.

Marit Bjørgen (36) spurtslo Heidi Weng (25) etter 10 kilometer med jaktstart, og stakk samtidig av med seieren i minitouren i Quebec.

Bjørgen har vært den klart sterkeste utøveren så langt i 2017. Hun er ubeseiret i distanserenn i verdenscupen etter jul.

- Jeg veldig fornøyd med å avslutte det her. Jeg begynner å bli en voksen dame. Det å klare å holde ungjentene bak meg, det gjør godt før man går inn i en OL-sesong, sier Bjørgen til NRK.

- Det er viktig det med selvtilliten. Nå har jeg vært under pari i sprint, men det fortsatt gøy å se her at jeg har gode avslutninger på lengre distanser, tilføyer veteranen.

Snart 37

Bjørgen fyller 37 år tirsdag, og det er lite som tyder på at det er over ennå. Til NRK sier hun at det beste med årets sesong var de fire gullene hun tok i Lahti-VM.

- Det var målet mitt, men det var nok ikke mange som hadde trodd det, mener Bjørgen.

Men Bjørgen vant ikke verdenscupen sammenlagt. Det gjorde Heidi Weng, etter å ha sikret seg nok poeng allerede i sprintrennet i Quebec fredag.

Weng er den sjette norske kvinne til å vinne verdenscupen i langrenn sammenlagt.

Irritert

Heidi Weng prøvde seg på Bjørgen i den nest siste bakken og kom seg forbi, men på vei inn i den siste bakken ble hun hentet igjen.

- Jeg følte meg pigg, og jeg synes at Marit så sliten ut, men nå i ettertid så burde jeg kanskje ha ventet til den siste bakken. Marit kom voldsomt mot slutten, og jeg var ikke helt heldig på oppløpet heller, sa Heidi Weng.

Norske utøvere har vunnet de fire siste årene. Sist gang det skjedde var i perioden 1989-1992 med en løper fra Sovjetunionen som vinner.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere