RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen: - Jeg har kniven på strupen


Ole Einar Bjørndalen fikk gode svar da skiskytterne testet formen i Holmenkollen mandag. Samtidig innrømmer skiskytterkongen at han ikke har noe tid å miste foran VM-sesongen.
Ole Einar Bjørndalen fikk gode svar da skiskytterne testet formen i Holmenkollen mandag. Samtidig innrømmer skiskytterkongen at han ikke har noe tid å miste foran VM-sesongen. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
Ole Einar Bjørndalen fikk gode svar da skiskytterne testet formen i Holmenkollen mandag. Samtidig innrømmer skiskytterkongen at han ikke har noe tid å miste foran VM-sesongen.

Mandagens test var Bjørndalens første hardøkt siden i mars. Ikke rart 41-åringen fra Simostranda var fryktelig spent på hvilke svar kroppen ville gi. Etter å ha gjort unna 12,5 kilometer på rulleski og fire skytinger fant 41-åringen god grunn til å smile.

I mål var han bare slått av brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø, mens Emil Hegle Svendsen ble henvist til plassen bak Bjørndalen.

– Kroppen svarte veldig bra. Dette var mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg klarte å holde hele løpet og gikk meg ikke helt tom. Det var veldig positivt, fastslo han overfor NTB.

Langt avbrekk

Bjørndalen mistet nærmere to måneder med trening på forsommeren og har måttet tilpasse treningen også etter at han ble frisk. Treningsgrunnlaget er på langt nær like robust som i tidligere sesonger.

Hvilke konsekvenser det vil få inn mot en sesong som etter planen blir hans siste, og som skal avrundes med VM på hjemmebane i Kollen, er litt uvisst.

– Det er vanskelig å svare på. Det vet jeg først når VM kommer, men kroppen føles bedre nå enn på veldig lenge. Det hele er sikkert litt skjørt, i og med at jeg har trent mye mindre enn tidligere. Jeg har faktisk aldri trent så lite noen gang, sa Bjørndalen etter mandagens test.

Han innrømmer gjerne at det lange sykdomsavbrekket skapte bekymring.

– Jeg ble ikke nødvendigvis så stresset, men jeg var usikker på om jeg i det hele tatt kom til å gå renn til vinteren etter å ha vært uten trening i åtte uker, sa veteranen.

Alt er mulig

Den siste tiden har han fått lagt ned mye trening, og mandagens test i Holmenkollen var en solid oppmuntring på veien mot et VM i de samme løypene. Bjørndalen er samtidig forberedt på at det kan komme nedturer.

– Det kommer sikkert til å gå litt opp og ned framover, men akkurat nå føler jeg at alt er mulig, sa han.

At skiskytterkongen skal rekke å komme seg i toppform til VM, er han ett hundre prosent sikker på.

– Det er jeg ikke bekymret for, men det er det å komme dit som er utfordringen. Særlig i og med at det er så mange gode løpere i laget. Jeg må vise form også i kvalifiseringene, konstaterte Bjørndalen – og tilføyde:

– Klarer jeg ikke det, kommer jeg ikke til VM. Så akkurat det er veldig greit.

– Føler du at det begynner å bli knapt med tid?

– Det er alltid tid, men jeg har kniven på strupen.

Ser mot høyden

Høydetrening har vært en viktig suksessfaktor for Bjørndalen. Så langt i sommer har han ikke hatt et eneste døgn i høyden. Det skal det forhåpentligvis bli en forandring på ganske så snart.

– Jeg reiser til høyden så fort jeg er i form. Hvor lang tid det tar, vet jeg ikke. Jeg utsetter det så lenge det er nødvendig, sa Bjørndalen mandag.

Forhåpentligvis gir koppen raskt de svarene 41-åringen trenger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere