RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen starter ungdomssatsing

I NORGE: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er hjemme i Norge etter et høydeopphold. Onsdag morgen var det pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo.
I NORGE: Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er hjemme i Norge etter et høydeopphold. Onsdag morgen var det pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Ole Einar Bjørndalen har fått en stor sponsor med på laget for å tilby våpen til unge, fremadstormende skiskyttere i Norge.

Bjørndalen fortalte om det nye fondet på Toppidrettssenteret i Oslo onsdag.

En femårsavtale med XL-bygg skal sikre 14 nye gevær i året til norske skiskytterklubber.

Dermed blir det kjøpt inn totalt 70 våpen til rundt 29.000 kroner stykket. Disse vil eies av ulike klubber lander rundt.

- Jeg er veldig opptatt av rekruttering. Dette er et steg på veien for å få opp talenter i Norge. Jeg tror vi kan få støttet mange unge utøvere, sa Bjørndalen.

I utgangspunktet skulle avtalen gjelde for fire år.

Under onsdagens pressekonferanse avslørte administrerende direktør Rune Smestad i Nordek, som eier XL-bygg, at de allerede vil utvide kontrakten med ett år.

Den nyheten ble tatt godt imot av Bjørndalen, som fortalte at han selv verken hadde et godt våpen eller gode skyteferdigheter i sine første treningsår. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere