RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørndalen usikker på hva han skal gjøre med milliontraileren

MILLIONINVESTERING: Ole Einar Bjørndalen har brukt flere millioner på sin spesialtilpassede trailer.
MILLIONINVESTERING: Ole Einar Bjørndalen har brukt flere millioner på sin spesialtilpassede trailer. (Nettavisen/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Skiskytterforbund bekrefter interesse for Ole Einar Bjørndalens (44) trailer.

SIMOSTRANDA/SOGNSVANN (Nettavisen): Bjørndalen har investert flere millioner på sin spesialtilpassede treningstrailer, men vet ikke hva han skal gjøre med den når han nå legger opp.

Nå kan en avtale med Norges Skiskytterforbund bli en løsning.

De siste årene har Bjørndalen og kona Darja Domratsjeva dratt nytte av nordmannens rullende treningsstudio som han har hatt med seg rundt omkring i Europa.

Den spesialbygde traileren har seks sengeplasser, dusj, kjøkken, oppholdsrom, rom for styrketrening og ikke minst en tredemølle for sykkel- og rulleski-bruk.

Traileren har kostet millioner og er delvis finansiert av utenlandske sponsorer.

Usikker fremtid

Forrige uke avslørte Bjørndalen at han har slitt med hjerteflimmer det siste året og at han etter råd fra familie og helseteam har bestemt seg for å legge opp.  

Skiskytterlegenden er fortsatt i besittelse av treningstraileren, men forteller til Nettavisen at han nå ikke vet hva han skal gjøre med den.

- Det må vi finne en løsning på, sier Bjørndalen til Nettavisen.

- Vi får se om det er noen som er interessert. Den er ganske «high tech», og en rå maskin. Den fungerer vanvittig til det bruket jeg har brukt den til, forklarer nordmannen.

LEGGER OPP: Ole Einar Bjørndalen bekreftet på en pressekonferanse på klubbhuset til Simostranda IL at han avslutter skiskytterkarrieren.

En mulighet er at Domratsjeva, hans hviterussiske kone, fortsetter å bruke traileren. Det avhenger imidlertid av at hun velger å satse videre.

- Vi har ikke bestemt om Darja skal fortsette eller ikke. Det er neste utfordring nå – hva hun gjør. Vi får ta steg for steg, forklarer 44-åringen.

Hjelmeset bekrefter interesse

En annen mulighet er at Norges Skiskytterforbund tar over traileren. I kulissene jobbes det nå med å se på mulighetene for å kunne overta millioninvesteringen.

Det bekrefter idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Odd-Bjørn Hjelmeset, til Nettavisen.

- Jeg har ikke fått snakket med Ole om det ennå, men det med traileren er veldig interessant, sier Hjelmeset til Nettavisen.

Idrettssjefen planlegger nå et møte med Bjørndalen for å diskutere hva som skjer videre med det rullende treningsstudioet.

- Jeg må ha en prat med Ole Einar om traileren. Jeg har noen tanker om hvordan den kan brukes. Det er en ressurs. Vi må bare bli enige. Jeg og Ole Einar skal få til en hyggelig prat om det, og så får vi se hva vi finner ut, forteller Hjelmeset.

INTERESSERT: Odd-Bjørn Hjelmeset ønsker å få til et møte med Ole Einar Bjørndalen for å snakke om skiskytterens treningstrailer.

Langrennslandslaget har ikke råd

I likhet med Hjelmeset er også sjef for det norske langrennslandslaget, Vidar Løfshus, imponert over Bjørndalens trailer.

Løfshus forteller at han håper traileren blir i norsk toppidrett, men avslører at langrennslandslaget ikke har mulighet til å sikre seg millioninvesteringen.

- Per i dag har langrenn ikke økonomi innenfor våre rammer til å kjøpe ut bilen, skriver Løfshus til Nettavisen i en sms.

- God investering

Selv om Bjørndalen har hatt nytte av traileren i kun et par sesonger, mener han millioninvesteringen har vært verdt det.

- Man må satse på utvikling. Jeg bygde et høydehus som jeg fikk bruke i ti dager, så kom forbudet. Det var ikke noen god investering, men traileren har vært en mye bedre investering, forteller Bjørndalen.

MILLIONPROSJEKT: Her står Bjørndalens treningstrailer parkert på Sjusjøen i 2015.

Da Nettavisen snakket med Bjørndalen om traileren for første gang allerede i 2015, forklarte skiskytteren at han var avhengig av slike nyvinninger for å kunne henge med i verdenstoppen på grunn av alderen.

- Jeg må trene smartere og bedre enn konkurrentene fordi jeg har blitt eldre. Da må jeg utnytte det jeg kan om trening maksimalt. Dette er en drøm jeg har hatt. Jeg har brukt halvannet år på å få traileren bygd. Det fungerer veldig bra nå, så jeg gleder meg til å komme i gang, sa Bjørndalen til Nettavisen høsten 2015.

Noen få måneder senere tok han tre individuelle medaljer under VM i Holmenkollen, samt et gull i stafett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere