*Nettavisen* Sport.

Blanc i stormens øye

Paris Saint-Germain's French head coach Laurent Blanc attends the French Ligue Cup football match between Saint-Etienne (ASSE) and Paris Saint-Germain (PSG) on January 13, 2105 at the Geoffroy-Guichard stadium in Saint-Etienne. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES Foto: Philippe Desmazes (Afp)

PSG-sjefen har et enormt press på seg.

17.01.15 10:49

Det blåser friskt i den franske fotballstorheten Paris Saint-Germain, og trener Laurent Blanc omtales som isolert og skjør. Foran helgens ligarunde ligger presset tungt på 49-åringen.

Etter en svak start på sesongen, med seks uavgjort på de ni første kampene, så PSG ut til å ha funnet noe som lignet gullflyt tidlig i desember. Da sto den franske storklubben med ni strake seirer i alle konkurranser og var på skuddhold til å overta tabelltoppen i den franske toppserien.

Så ble det bom stopp. Tap for Barcelona i mesterligaen ble etterfulgt av 0-1-tap for Guingamp og 0-0 mot Montpellier i de to siste ligakampene for julepausen. Da 2015 så startet med 2-4-tap for Bastia i en kamp der PSG ledet 2-0, ble vondt mye verre.

Tross to cupseirer på nyåret har ikke franske medier vært nådige med trener Laurent Blanc, som måtte finne seg i å bli omtalt som isolert og skjør av sportsavisen L'Equipe tidligere denne uken.

Stjerner tilbake?

Bedre ble ikke situasjonen av at to av hovedstadsklubbens aller største stjerner, Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi, unnlot å møte opp til treningsleir i Marokko etter juleferien.

Trener Blanc svarte med å utestenge duoen i to kamper, og utelot også søramerikanerne fra troppen til cupkampen mot Saint-Etienne denne uka selv om straffen var sonet. Det store spørsmålet er om angrepsstjernene er tilbake til helgens kamp mot E. Thonon Gaillard. Det vil i så fall gi PSG et kjærkomment løft.

I kjølvannet av tirsdagens cupkamp satte trener Blanc ord på sin fortvilelse.

– Etter Bastia-kampen hadde jeg inntrykk av at vi ikke visste hvordan vi skulle spille lenger. Og det var dårlig atmosfære i troppen, sa han.

Den tidligere Manchester United-spilleren innrømmet videre at cupseieren ga noen positive svar, men:

– Jeg er ikke mer beroliget enn jeg var før kampen, men samtidig er jeg heller ikke mer bekymret, sa han kryptisk.

Lyon leder

Trøsten for Blanc og PSG er at tittelrival Marseille også har truffet en sportslig bølgedal etter jul. To tap på de tre siste kampene er fasiten. Dermed skiller det lagene kun tre poeng etter 20 serierunder.

Lyon har på sin side radet opp fem stake seirer og topper nå tabellen med 42 poeng. Fire poeng skiller ned til PSG på fjerdeplass. Saint-Etienne er nummer tre med sine 39 poeng.

Lyon-president Jean-Michel Aulas skal ikke beskyldes for å være i overkant positiv på serielederens vegne.

– Det er hyggelig (å toppe tabellen), selv om jeg vet at det bare er for en kort stund og at det kommer som en konsekvens av de andre lagenes dårlige form, sier han.

– Det er hyggelig å stå opp om dagen, men det er større sjanse for at det ikke vil vare enn det motsatte, tilføyer Lyon-sjefen.

Ligalederen møter svake Lens på bortebane i helgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.