Gå til sidens hovedinnhold

Bonsaksen ble finsk mester

- Hele byen kommer til å stå på hodet, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

Alexander Bonsaksen og Tappara vant den sjette finalen mot Helsinki 2-1 og er dermed finske mestere i ishockey.

- Det var sykt deilig. Dette er helt rått, sier en meget glad Bonsaksen til Nettavisen tirsdag kveld.

Etter overgangen til finsk ishockey for halvannet år siden var han med på finaletap med Tappara i april i fjor. Derfor var tirsdagens seier ekstra deilig.

- Vi tapte jo den sjuende og avgjørende finalen på overtid. Det gjorde gutta året før og. Jeg tror en del av gutta hadde tapt tre finaler på rad, så det var på tide nå. Det var vår tur nå. Det var veldig deilig, sier Bonsaksen.

- Hva betyr det å være første nordmann som vinner sluttspillet i Finland?

- Det er helt sykt og akkurat nå er jeg bare så glad. Det er så deilig å vinne og nå er det en stund siden jeg har vunnet noe og. Det blir ikke så mye bedre enn det her. Nå regner jeg med at hele byen kommer til å stå på hodet her, for det er én ting som gjelder her og det er hockey.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stolte tradisjoner
Norske spillere på det øverste nivået i Finland har ikke akkurat vært et vanlig skue. Før 29-åringen kom til Tappara høsten 2014, hadde kun landslagkollegene Morten Ask (SaiPa i 2005-2006) og målvakt Lars Volden (Blues fra 2010 til 2014) vært norske representanter på finsk elitenivå.

Tappara, som betyr stridsøks, har stolte tradisjoner i finsk ishockey. Klubben har kriget seg til tolv nasjonale mesterskapstitler opp gjennom historien. Den forrige kom dog såpass langt tilbake som i 2003.

Tolv andreplasser er det også blitt. Og Tappara har faktisk endt opp som tapende finalist i sluttspillene de tre foregående sesongene.

Både i fjor og året før endte det med nederlag i sjuende og siste finalekamp mot Kärpät fra Oulu.

Derfor smakte det ekstra godt for Bonsaksen og co. å sikre seg tittelen mot Helsinki tirsdag.

Kommentarer til denne saken