Gå til sidens hovedinnhold

- Bonuser inntil 100.000 holdes tilbake

Forbundet bekrefter straffen til Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø i en pressemelding.

Som Nettavisen meldte torsdag, er de norske skiskytterprofilene Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø straffet for sin oppførsel under verdenscuphelgen i Pokljuka i mars.

Norges Skiskytterforbund bekrefter dette torsdag formiddag.

- Norges Skiskytterforbund har ilagt Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø en disiplinærreaksjon etter utenomsportslige hendelser i forbindelse med verdenscuprennene i Pokljuka. De tre løperne brøt forbundets etiske retningslinjer gjennom uakseptabel oppførsel og hærverk i beruset tilstand, skriver Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

- Løperne har fått en skriftlig advarsel fra Norges Skiskytterforbund. Advarselen er i tillegg knyttet til økonomiske konsekvenser ved at bonuser inntil kr 100.000 holdes tilbake, samt presisering av reaksjoner ved eventuell gjentakelser, heter det videre.

Etter det Nettavisen erfarer, skal det svenske landslaget være blant dem som fikk tappet luft ut av bildekkene.

Presseansvarlig i det svenske skiskytterforbundet Patrik Jemteborn sier følgende om saken når Nettavisen kontakter ham torsdag formiddag:

- Vi har ingen kommentar, egentlig. Jeg har forhørt meg med landslagssjef Johan Hagström, og han har selvsagt pratet med den norske ledelsen om dette. De har ordnet opp, og det finnes absolutt ingen «hard feelings», sier han til Nettavisen.

P.S: Nettavisen har torsdag forsøkt å komme i kontakt med de tre utøverne, men ingen av dem har besvart våre henvendelser.

LES OGSÅ: Gunnar Stavrum: - Dagen derpå for skiskytterne

LES OGSÅ:

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken