RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Canadier satte sensasjonell verdensrekord

TIDENES BESTE: Ted-Jan Bloemen gikk tidenes raskeste milløp på skøyter i Salt Lake City. Her avbildet etter tredejplassen på den halve distansen i Calgary forrige uke.
TIDENES BESTE: Ted-Jan Bloemen gikk tidenes raskeste milløp på skøyter i Salt Lake City. Her avbildet etter tredejplassen på den halve distansen i Calgary forrige uke. Foto: Jeff Mcintosh (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Knuste Sven Kramer og sine tidligere landsmenn.

Canadiske Ted-Jan Bloemen smadret verdenskorden på 10.000 meter skøyter med tiden 12.36,30 i amerikanske Salt Lake City lørdag.

Nederlandske Sven Kramer hadde den gamle på 12.41,69, satt så langt tilbake som i 2007.

Ted-Jan Bloemen gikk i par med Sverre Lunde Pedersen og hadde både en forrykende åpning og avslutning som ingen av de andre matchet.

Bloemen er født og oppvokst i Nederland, men faren er født i Canada. I juni i fjor fikk 29-åringen klarsignal til å gå skøyteløp for det canadiske skøytelandslaget.

Kramer gikk i samløp med Jorrit Bergsma og kom inn til 12.44,26. Bergsma var lenge den førende i parløpet før han gikk på en smell mot slutten. Han endte likevel på tredjeplassen med 12.53,99.

Pedersen ble naturligvis også statist og gikk inn til 13.09,60. Det holdt til tiendeplassen på distansen, og tiden var snaue sekundet unna hans personlige rekord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere