- I fem år har folkan på Lovisenberg tatt vare på meg. Månedlig, ukentlig, noen ganger daglig. I dag viste fecaltesten min 163. Etter fem år med verdier på flere tusen. Normalen er under 180. Det betyr bare én ting: Her sitter jeg og er normal. Så normal man kan være, når man gråter av glede en mandag morgen😍🙈 #BackAtIt, skrev Carina Olset på Instagram-kontoen sin mandag formiddag.

Olset (36) har slitt med en lei tarmsykdom siden 2011, men har nå fått en skikkelig gladmelding som fikk henne til å gråte av glede.

Den profilerte NRK-journalisten og programlederen fortalte åpenhjertig om sin kroniske inflammatorisk tarmsykdom, kalt IBD, da hun fikk den vonde beskjeden for mange år siden. Nå har hun endelig fått påvist gode verdier igjen og har vært så åpen at hun delte innlegget på Instagram, som sa at hun er tilbake til normalen.

Den kjente reporteren skal ha skrevet en tekstmelding til VG tidligere i dag og sagt at hun var glad over nyheten, men hun ønsket ikke å gjøre noe intervju med dem.

Da sportsreporteren fikk påvist sykdommen i 2011 var det ikke lett å skulle fortelle om sykdommen hennes.

– Jeg var nervøs da jeg sto frem, og jeg innrømmer at jeg syntes det var flaut å skulle være den som «alle» visste at bæsjet i buksen under TV-sending. Samtidig ville jeg si rett ut hvordan det er å leve med denne sykdommen, for folk forsto gjerne ikke hva som feilet meg, sa Olset i et intervju med VG i fjor.

Etter at hun hadde stått frem synes Olset at det var letter å leve med sykdommen og var glad for at hun delte nyheten i ettertid. Ved flere anledninger fra da hun fikk sykdommen til nå har Olset blitt lagt inn på sykehus ved gjentatte ganger.

Olset informerte VG om at hun kommer til å bære på tarmsykdommen ulcerøs kolitt resten av hennes liv.