RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dario Cologna har planen klar før vinterens langrennssesong: Han skal vinne verdenscupen sammenlagt.
Dario Cologna har planen klar før vinterens langrennssesong: Han skal vinne verdenscupen sammenlagt. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Cologna går for verdenscupen sammenlagt

Dario Cologna har planen klar før vinterens langrennssesong: Han skal vinne verdenscupen sammenlagt.

– Fokuset ligger på å vinne verdenscupen sammenlagt denne sesongen. Det betyr at man må prestere i minitouren i Ruka (Kuusamo), Tour de Ski og i Ski Tour Canada. Det er her det deles ut flest verdenscuppoeng, sier Dario Cologna til fis-ski.com.

Sveitseren har vunnet verdenscupen sammenlagt tre ganger tidligere (2008/09, 2010/11 og 2011/12), men har de siste årene vært mer opptatt av å toppe formen inn mot store mesterskap. Han vant OL-gull i Vancouver i 2010 og to gull i Sotsji 2014. Han har også ett VM-gull fra Val di Fiemme i 2013 på merittlisten.

Årets vintersesong er helt uten mesterskap, derfor har Det internasjonale skiforbundet (FIS) tilført verdenscupen en helt ny konkurranse i form av Ski Tour Canada, som går over 12 dager med åtte konkurranser i byene Gatineau, Montreal, Quebec og Canmore.

Sveitseren, som fyller 30 år i mars, er i ferd med å legge en optimal treningsperiode bak seg, og hinter til at formen er på nivå med slik den var før jubelsesongene i 2012 og 2013.

– Jeg gleder meg veldig til sesongen starter. Jeg har fått trent akkurat slik jeg hadde planlagt i sommer, og jeg har akkurat fullført noen fysiske tester. Testverdiene viser at jeg er på nivå med hvordan jeg var før 2012- og 2013-sesongen, sier Cologna.

Sveitseren ble nummer to – bak Martin Johnsrud Sundby – i verdenscupen sammenlagt sist sesong.

Verdenscupen starter med minitouren i Kuusamo fra 29. november. Før den tid er det nasjonal åpning på Beitostølen 13.- 15. november. Der stiller også flere av de største internasjonale langrennsstjerne til start. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere