RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Comeback-Østensen: - En unik mulighet

Etter tre års fravær er Simen Østensen (30) tilbake på det norske landslaget.
Etter tre års fravær er Simen Østensen (30) tilbake på det norske landslaget. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Etter tre års fravær er Simen Østensen (30) tilbake på det norske landslaget.

Det betyr at det ikke lenger er bare klassisk på klassiskeksperten.

– Da jeg først tok valget om å satse på landslaget igjen, var det naturlig å prioritere skøyting mer, og så får vi se om det bærer frukter eller ikke.

– Du var ikke tvil om å takke ja til landslaget da tilbudet kom?

– Jeg hadde lyst til å prøve meg, og det å få muligheten til å trene med de beste i verden er en unik mulighet når du vil bli best på ski.

Varierende

Simen Østensen er en garvet skiløper. Han slo gjennom allerede i sesongen 2006-7 da han tok 3.-plassen sammenlagt i Tour de Ski. Siden varierte han mer og fikk til slutt ikke være med i landslaget lenger. Da tok han skrittet og ble en del av privatlagsatsingen i langrenn. Sakte, men sikkert bygde han seg opp igjen.

– Hvordan er det å være tilbake etter et par år ute?

– Det føles fint, det. Jeg trives veldig godt med gutta. «So far, so good».

– Merker du noe til forandringer fra sist du var med?

– Samlingsopplegget og den treningen vi gjør er mye av det samme. Når det gjelder skiforbundet er de blitt mer oppmerksomme og profesjonelle på den kommersielle biten. Alt det som er rundt er vokst, og så er det kanskje litt annerledes fordi det er blitt et litt jevnere og bedre lag. Det er mange løpere som presterer godt. Det var mange år der vi fikk kritikk fordi det var kun Petter (Northug) som leverte. Nå er det mange som har tatt medaljer og vunnet verdenscupløp.

Skryt

– De rutinerte er veldig fornøyd med at det er kommet nye løpere inn på laget?

– Nå kjenner ikke jeg hvordan det har vært de siste tre årene, men det er en treningsvillig gjeng som er med nå. Det er løpere på laget med ulike kvaliteter som utfyller hverandre godt. Det gjør at vi har bra nivå på den treningen vi gjør.

– Hva kan du bidra med?

– Jeg tror generelt at jeg er ganske sterk i klassisk og på beina. Jeg er generelt treningsvillig og glad i å ta i på trening.

– Landslagstrener Steinar Mundal mener at du aldri har gått bedre i skøyting enn under dagens (tirsdag) økt på breen?

– Det får være hans ord, men det har vært klart mer fokus på skøyting i år enn det var på Xtra personell og Centric, der det handlet mest om klassisk og staking. Jeg ser fram til å være med å slåss om en plass på skiathlonlaget til VM i Falun. Da kreves det litt skøyting. Det er morsomt når du skal gå renn at du har flere strenger å spille på, sa Østensen.

– Hva er viktigst for deg i år?

– Jeg ønsker å komme på pallen i verdenscuprenn, og som for de fleste er VM i Falun det store målet. Der satser jeg mest fram mot femmila. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere