Gå til sidens hovedinnhold

Connor McDavid herjet med Norge

NHL-stjernen gjorde som han ville med de norske hockeygutta.

HTML EMBED

NORGE - CANADA 0-5:

Før Norges VM-kamp mot Canada snakket alle om Connor McDavid, Edmonton Oilers-stjernen som har gått helt til topps på poengstatistikken i NHLs grunnspill de siste to åra.

21-åringen har brukt de to første fulle NHL-sesongene sine til å vise alle andre stjerner ryggen, og det var ham de norske spillerne måtte stoppe for å ha noen som helst mulighet til å hevde seg mot det kanadiske stjernelaget.

Vel, det tok halvannet minutt. Så gjorde McDavid som han ville.

Scoret tre

Hockeyfenomenet satte inn 1-0 med en enkeltmannsprestasjon som de norske spillerne enkelt og greit ikke hang med på, og utover i kampen gjorde han stort sett som han ville.

- Han er en av verdens beste spillere. Ikke tvil om at han er god, men det er gøy å spille mot de beste, sier Alexander Bonsaksen til Viasat etter kampen.

- Vi slet i første periode, men jeg synes vi kom mer inn i det etter hvert og ble bedre og bedre. Selvfølgelig skrudde Canada av litt, men vi våget også å spille litt mer.

McDavid scoret to mål til i det som til slutt endte med 5-0-seier til Canada. Og selv om tapet var forventet, henger kvartfinaleplassen i VM nå i en svært tynn tråd for de norske gutta.

Nordmennene må antakelig slå Danmark i ordinær tid, ta minst ett poeng mot USA på søndag og slå Sør-Korea i ordinær tid på mandag for å ha håp om kvartfinaleplass.

- Vi låner ikke pucken

- Når de gutta her er utpå er vi helt sjanseløse. Vi låner ikke pucken. Vi klarer oss når McDavid ikke har den. Så fort han har den bare går han fram og gjør som han vil, sa Viasat 4-kommentator Morten Langli da Colton Parayko hadde servet pucken til Connor McDavid og superstjernen scoret sitt tredje, og Canadas fjerde, mål for dagen i andre periode.

Han hadde allerede stått for to scoringer i første periode, mens Bo Harvat hadde fått æren av å sette inn 2-0 i norsk overtallsspill.

Men utenom McDavids tredje for dagen holdt de norske gutta godt stand i midtperioden, og slapp med det ene baklengsmålet.

Olimb med smell

I tredje periode økte Bo Harvat til 5-0 med sitt andre for dagen. De norske guttene var imidlertid minst like godt med i denne perioden som i midtperioden, og igjen ble det med én baklengs.

Ken André Olimb fikk en smell i hodet i andre periode, men var tilbake på isen igjen i tredje periode, og sto bak Norges største sjanse for kvelden like før slutt.

Men forsøket alene mot Canadas keeper ble reddete av sisteskansen, og dermed endte det med 5-0-seier til NHL-stjernene.

Les også

«Shampo» har null tiltro til Norge mot Canada: - Nei, nei, nei

Har du sett denne?

Kommentarer til denne saken