RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
RIKTIG VEI: Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae fikk kostet Norge videre i EM.
RIKTIG VEI: Håvard Vad Petersson og Christoffer Svae fikk kostet Norge videre i EM. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Curlinggutta til EM-semi

Sist oppdatert:
To seirer på rappen i sluttspillet.

Thomas Ulsrud og hans mannskap er klar for semifinalen i curling-EM etter å ha slått vertslandet Sveits 5-2 torsdag kveld.

Tidligere på dagen ble Tsjekkia slått 6-4 i en skillekamp om retten å gå videre i mesterskapet.

Sveits kom best i gang, men da først skip Ulsrud, Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergaard kom i ledelsen ga de aldri ifra seg initiativet.

De tok ledelsen 2-1 i den tredje omgangen og økte til 3-1 i den fjerde. Et nytt poeng i sjette omgang trygget ledelsen. Sveitserne reduserte i den sjuende omgangen, mens nordmennene økte til 5-2 foran siste omgang.

Italia neste

Det norske laget holdt unna og lot aldri Sveits få muligheten til å ta de tre poengene de behøvde. I fredagens semifinale venter Italia, som tapte 2-6 for ubeseirede Sverige i finalekvalifiseringen.

Tsjekkia vant den siste grunnspillkampen mot Norge etter ekstraomganger, men torsdag var det Ulsrud og co. som trakk det lengste strået.

Norge ledet 3-1 etter fire omganger og 4-2 etter seks, men tsjekkerne utlignet til 4-4 foran den åttende omgangen. Norge valgte å «blanke» den omgangen, men vant den niende 2-0.

Da Ulsrud i siste omgang klarte å slå ut alle de tsjekkiske stenene fra boet med kun én tsjekkisk sten igjen, måtte motstanderen gratulere med seier.

Kvinnene i B-finale

De norske kvinnene med skip Kristin Skaslien, Anneline Skarsmoen, Julie Kjær Molnar og Kristine Davanger er klar for finale i B-puljen. De slo Østerrike 10-5 i finalekvalifiseringen. Motstander i finalen blir vinneren av kampen mellom Ungarn og Østerrike.

Norge er uansett kvalifisert for A-puljen i neste års EM i Esbjerg. Vinner laget fredagens finale, skal Norge senere møte Tyskland (nummer sju i A-gruppen) i kamper om en plass i vinterens VM. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere