Bjørn Dæhlie mener praksisen rundt bruk av astmamedisin i norsk langrenn bør skjerpes.

Det sier langrennslegenden i et intervju med TV 2.

- Vi som skinasjon ønsker å forholde oss til alle internasjonale regler, og jeg tror at vi hadde hatt godt av et strengere regime når det gjelder bruk av astmamedisin. Det vil også være et fint signal til resten av skiverden at Norge går i bresjen. Og vi vil selvfølgelig gå like fort på ski! sier Dæhlie til kanalen.

På spørsmål om hvordan et strammere regime rundt bruken av astmamedisin skal praktiseres, svarer 49-åringen:

- Det er jo her utfordringen ligger, og slik har det også alltid vært, for idrettsutøvere har også astma. Og selvfølgelig må Martin (Johnsrud Sundby, red.anm.) og andre som har astma få sin medisin. For meg går det mer på å få til en holdningsendring, og vi må dessuten ha skikkelig oppfølging på hvem som skal få benytte astmamedisin.

Dæhlie understreker videre i intervjuet at astmamedisin ikke er hemmeligheten bak de norske fremgangene i skisporet. Samtidig sier han at bruken av astmamedisin trolig var omtrent den samme på hans tid som i dag.

- Det var vel omtrent som det er i dag. En eller annen gang på 1990-tallet fikk vi noe ekspertise på dette feltet som kunne gjøre sitt til at de som hadde astmatiske problemer fikk hjelp. Jeg var kjempeheldig, jeg var nesten aldri syk. Enkelte ganger så hadde også jeg en form for kuldeastma, da knøt det seg i brystet, og jeg fikk hjelp til å lindre det. Men jeg gikk ikke fortere av den grunn, sier Dæhlie til TV 2.

49-åringen tok blant annet åtte OL-gull i sin innholdsrike idrettskarriere. (©NTB)