*Nettavisen* Sport.

Dårlig sesongåpning for de norske

INGEN SUKSESS: Kjetil Jansrud klarte ikke å levere noen topplassering i Sölden. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen kjørte ut i første omgang.

26.10.14 13:55

Henrik Kristoffersen kom ikke lenger enn til første mellomtid før han kjørte ut i søndagens verdenscupåpning. Marcel Hirscher utklasset konkurrentene.

Kristoffersen havnet på innerski ved første mellomtid i storslalåmrennet i Sölden, tråkket seg opp igjen, men fikk rennet ødelagt. I mål var Kristoffersen hele 6,55 sekunder bak ledende Hirscher. Romerikingen kom naturlig nok ikke videre til finaleomgangen og endte på 56.-plass.

Suveren Hirscher
Hirscher var suveren i åpningsrennet. Han ledet med 19 hundredeler på amerikanske Ted Ligety etter første omgang. Med en råsterk finaleomgang vant østerrikeren med hele 1,58 sekunder til tyske Fritz Dopfer, mens Ligety gjorde en stor feil på flata, tapte voldsomt med tid og endte på tiendeplass, 3,02 bak.

Kjetil Jansrud lå på 19.-plass etter en middels første omgang på den knallharde isen. Spesielt i et par svinger i midtpartiet tapte Peer Gynt-alpinisten tid i annen omgang. Det viktigste for OL-vinneren i super-G ble å sikre flest mulig poeng i verdenscupen. Han ble beste nordmann i åpningsrennet med 15.-plass.

Leif Kristian Haugen, som lå på 13.-plass, falt tilbake etter en rufsete finaleomgang. På toppen gikk det tålelig bra, men da han tapte over sekundet mellom første og annen mellomtid til ledende Davide Simoncelli, forsto en at heller ikke Haugen hadde dagen. Han ble nummer 17.

Windingstad: - Tungt
Rasmus Windingstad og Marcus Monsen var også i aksjon, men fra høye startnummer. Windingstad var 4,61 sekunder bak bestemann, Monsen 5,69 sekunder bak. Duoen kom seg ikke til annenomgangen.
Windingstad fra Bærum var med i to storslalåmrenn i verdenscupen sist sesong også, men da kom han ikke til mål i noen av dem.

- Tungt. Det var en ny opplevelse, for det var første gang at jeg har fått forberedt meg til et verdenscuprenn. Jeg følte at jeg gikk inn i rennet med riktig innstilling. Jeg skulle gi gass fra start og kjøre som jeg kan, sa Windingstad til NTB.

Lenge gikk det som det skulle.

- Jeg kjørte bra nok til over halvveis, men så trakk jeg meg dessverre lite grann og fikk ikke med meg nok fart inn på flata. Dermed taper jeg et sekund der, og da var det gjort. Jeg er ikke så langt unna en finaleplass, og jeg har det inne. Neste gang så kommer det, mente han.

– Når blir neste gang?

– Forhåpentlig neste verdenscupstorslalåm i USA, men det er ikke sikkert. Jeg er ingen fast verdenscupkjører. Jeg får bare fortsette å kjøre europacup. Da er jeg sikker på at det kommer flere sjanser. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag