Det melder Idrettsforbundet på sine nettsider.
Høringen vil foregå på Ullevaal stadion i dagene 25.-27. februar. Da vil advokatene knyttet til saken redegjøre for sine klienters versjoner av saken. Partene som vil uttale seg er Stiftelsen Antidoping Norge og Therese Johaug. Videre vil vitner og bevis bli ført i saken.
Domsutvalget i Norges Idrettsforbund vil avsi den endelige dommen.
Johaug har nå frist på seg til 9. januar med å komme med et tilsvar. Deretter venter det altså muntlige forhandlinger i slutten av januar.
Johaugs manager, Jørn Ernst, opplyser til Nettavisen at han ikke har mottatt påtalebegjæringen fra Domsutvalget, og viser til advokat Christian B. Hjort. Hjort har så langt ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Slår Johaug-alarm: - Er med på å ødelegge et menneske

Kalla etter diagnosen: - Jeg har fått masse kjærlighet

Her er teamet som skal redde Johaugs karriere

Lersveen: - Det er et stort sprang til respektløst
Kan rekke OL
Skulle Therese Johaug bli utestengt i de 14 månedene påtalenemnda har lagt ned påstand om, vil hun kunne rekke OL i sørkoreanske Pyeongchang neste vinter.
- Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sa 28-åringen i et intervju med NRK nylig.
Mulig dom i februar
De muntlige forhandlingene i slutten av januar er offentlige så lenge ikke domsutvalget beslutter noe annet. Domsutvalget ledes av Ivar Sølberg.
Det har tidligere vært antydet at Domsutvalget vil ha sin dom klar rundt én måned etter at forhandlingene er gjennomført.
Både Johaug, Verdens Antidopingbyrå (WADA), Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Antidoping Norge kan videre anke en eventuell straff. Anken rettes enten til NIFS appellutvalg eller direkte til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).
Ankefristen vil sannsynligvis være to uker etter at Johaug er gjort kjent med dommen.
- Burde sett doping-merket
Den norske skistjernen testet positivt på det anabole steroidet clostebol 16. september. Det skal, ifølge hennes forklaring, ha skjedd etter at hun brukte kremen Trofodermin etter råd fra daværende landslagsslege Fredrik S. Bendiksen på kvelden den 4. september 2016.
Verken Johaug eller Bendiksen la merke til at det etter all sannsynlighet var en stor «doping»-advarsel på krem-pakken, en advarsel som i henhold til italiensk lovgivning trykkes på samtlige pakker Trofodermin.
Påtalenemda mener Johaug kan klandres for å ikke ha foretatt ytterligere undersøkelser av legemiddelet hun fikk og benyttet, særlig siden forpakningen var merket med «DOPING».
Bendiksen påtok seg all skyld og trakk seg med umiddelbar virkning på pressekonferansen da nyheten ble kjent.
Johaug-saken
Dette er det påståtte hendelsesforløpet rundt Therese Johaugs positive dopingprøve:
1. september 2016: Landslagslege Fredrik S. Bendiksen ankom Livigno like før midnatt der Therese Johaug og resten av kvinnelandslaget var på høydesamling.
2. september: Bendiksen møtte Johaug til frokost. Sammen fant de ut at leppene til Johaug måtte behandles på grunn av solforbrenning.
3. september: Bendiksen dro på et lokalt apotek der han kjøpte kremen Trofodermin og en annen krem grunnet at stoffet landslaget normalt sett brukte ikke var i den medbrakte legekofferten.
4. september: Bendiksen ga kremen Trofodermin til Therese Johaug på kvelden i Livigno og forsikret at den ikke var på WADAs forbudsliste.
4.- 15. september: Kremen ble brukt av Therese Johaug som anvist av landslagslege Bendiksen.
16. september: Johaug ble dopingtestet hjemme i Oslo. Der oppga hun at hun hadde brukt kremen.
4. oktober: Johaug ble informert av Antidoping Norge om funnet i urinprøven.
13. oktober: Johaug og skiforbundet offentliggjorde saken og avholdt pressekonferanse i Oslo.
19. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge har suspendert Johaug i to måneder som følge av den positive dopingprøven. Det åpnes dessuten egen sak mot Bendiksen.
29. oktober: Påtalenemnda i Antidoping Norge bekrefter at det er lagt ned påstand om utestengelse i 14 måneder for den norske skistjernen.
Påtalenemndens vurdering
Påtalenemnden har vektlagt at utøver mottok et medikament for en påvist medisinsk tilstand av en landslagslege engasjert av Norges Skiforbund. Landslagslegen hadde lang erfaring innen idrettsmedisin og var en ekspert på området. Utøver har således ikke forsettlig eller grovt uaktsomt brutt dopingbestemmelsene, og påtalenemnden mener utøver har utvistubetydelig skyld, jf. NIFs lov § 12-10 (3) og WADC art. 10.5.2. Det er graden av skyld som bestemmer utelukkelsens lengde.
Videre mener påtalenemnden at Johaug kan klandres for ikke å ha foretatt ytterligere undersøkelser av legemiddelet hun fikk og benyttet, særlig siden forpakningen var merket med «DOPING». Utøver har vært på internasjonalt toppnivå i mange år, og er eller burde vært kjent med kravet til utøvers aktsomhetsplikt.
Påtalenemnden har etter en helhetsvurdering av bevisene i saken, vurdert opp mot NIFs lov, World Anti-Doping Code (WADC) og relevant internasjonal rettspraksis, nedlagt en påstand om utelukkelse i 14 måneder, med virkning fra 18. oktober 2016.

Johaug-klær populære i Norge - upopulære i Finland

Slår tilbake mot NRK-ekspert: - Ikke vurdert å legge opp

Påtalenemnda er ikke i tvil: - Pakken var merket med «DOPING»

Johaug går fortsatt for full frifinnelse

Overrasket over forslaget til Johaug-straff
