Det melder Idrettsforbundet på sine nettsider.

Høringen vil foregå på Ullevaal stadion i dagene 25.-27. februar. Da vil advokatene knyttet til saken redegjøre for sine klienters versjoner av saken. Partene som vil uttale seg er Stiftelsen Antidoping Norge og Therese Johaug. Videre vil vitner og bevis bli ført i saken.

Domsutvalget i Norges Idrettsforbund vil avsi den endelige dommen.

Johaug har nå frist på seg til 9. januar med å komme med et tilsvar. Deretter venter det altså muntlige forhandlinger i slutten av januar.

Johaugs manager, Jørn Ernst, opplyser til Nettavisen at han ikke har mottatt påtalebegjæringen fra Domsutvalget, og viser til advokat Christian B. Hjort. Hjort har så langt ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kan rekke OL

Skulle Therese Johaug bli utestengt i de 14 månedene påtalenemnda har lagt ned påstand om, vil hun kunne rekke OL i sørkoreanske Pyeongchang neste vinter.

- Når jeg våkner står det to bokstaver i hodet mitt. Det er «OL». Jeg skal trene hardt og jeg skal legge ned en vanvittig jobb for å komme tilbake, sa 28-åringen i et intervju med NRK nylig.

Mulig dom i februar

De muntlige forhandlingene i slutten av januar er offentlige så lenge ikke domsutvalget beslutter noe annet. Domsutvalget ledes av Ivar Sølberg.

Det har tidligere vært antydet at Domsutvalget vil ha sin dom klar rundt én måned etter at forhandlingene er gjennomført.

Både Johaug, Verdens Antidopingbyrå (WADA), Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Antidoping Norge kan videre anke en eventuell straff. Anken rettes enten til NIFS appellutvalg eller direkte til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

Ankefristen vil sannsynligvis være to uker etter at Johaug er gjort kjent med dommen.

- Burde sett doping-merket

Den norske skistjernen testet positivt på det anabole steroidet clostebol 16. september. Det skal, ifølge hennes forklaring, ha skjedd etter at hun brukte kremen Trofodermin etter råd fra daværende landslagsslege Fredrik S. Bendiksen på kvelden den 4. september 2016.

Verken Johaug eller Bendiksen la merke til at det etter all sannsynlighet var en stor «doping»-advarsel på krem-pakken, en advarsel som i henhold til italiensk lovgivning trykkes på samtlige pakker Trofodermin.

Påtalenemda mener Johaug kan klandres for å ikke ha foretatt ytterligere undersøkelser av legemiddelet hun fikk og benyttet, særlig siden forpakningen var merket med «DOPING».

Bendiksen påtok seg all skyld og trakk seg med umiddelbar virkning på pressekonferansen da nyheten ble kjent.

HTML EMBED
embedNAvideo("gTNuxB4lFbQH6FOgGUcIUQ", false)
HTML EMBED
embedNAvideo("LKGEnh5xRNIVf9W_h0URdQ", false)