RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Tarjei Bø var fornøyd med fjerdeplass, selv om han pådro seg en strafferunde underveis, i sesongåpningen på Sjusjøen
Tarjei Bø var fornøyd med fjerdeplass, selv om han pådro seg en strafferunde underveis, i sesongåpningen på Sjusjøen Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Den norske skiskytterhelten er revansjesugen

- Nå skal jeg være god hele sesongen, sier Tarjei Bø.

Der noen snakker om å spisse formen til VM, tenker skiskytter Tarjei Bø (26) annerledes. Han vil unngå å kopiere en sesong der han sto tomhendt tilbake etter OL.

Lagkameratene har beskrevet ham som råsterk under sommertreningen. Smilet til Tarjei Bø forteller også om en stryning som er i rute til verdenscupstarten i Östersund.

Selv sier han også at han er i klart bedre form enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

- Jo, jeg har vært bra. Det svarte seg tidlig, og jeg har hatt et høyt nivå på øktene jeg har kjørt på samlinger. Jeg la en plan i vår som jeg har fulgt hele veien. Jeg har trent masse og tøft og fått hevet det opp til nivået jeg ønsker å være på, sier Bø til NTB.

Han var et par turer på seierspallen under verdenscupen sist vinter, men sesongen endte langt under pari.

- Hva tilsier at du gjør det bedre i sesongen 2014/15?

- Det der er sammensatte greier. Det handler om selvtillit, flyt og gode opplevelser tidlig i sesongen, men kanskje først og fremst om en god grunntrening. Det som skjer på vinteren, gjenspeiler ofte det du har gjort på sommeren. I år kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har fått gjort det jeg skulle uten spesielle avbrudd.

Vil slå tilbake

Bø vant verdenscupen sammenlagt i 2010/11 og rasket med seg sju gull på tre VM. Deretter handlet mye om OL i Sotsji. Mesterskapet ble oppsummeringen på en sur sesong.

- I fjor var det så viktig å spisse formen til OL. Men jeg bommet med formen, og da sto jeg igjen med ingenting. I år skal jeg være god hele veien. Jeg satser på at treningen jeg har lagt ned gjør at jeg kan vinne løp både i desember, januar og når VM (mars) starter.

- Du er revansjesugen?

- Ja, absolutt. Sist sesong var under pari, men man må regne med at det kan gå litt opp og ned i idretten. Selv om sesongen var en lang bølgedal, har jeg aldri tvilt på at jeg skal komme tilbake på et høyt nivå, sier Bø.

Toppform = VM-medaljer

I sommer har han kjempet mot broren Johannes og Henrik L'Abée-Lund om å være sterkest på trening. De tre har «pushet» hverandre, og det er liten tvil om at Norge stiller med mange medaljekandidater på herresiden denne sesongen.

Tarjei Bø synes samtidig at det er vanskelig å sette seg noe resultatmål før sesongen starter.

- Det er vanskelig å si på papiret. Det handler om å få ut sitt beste. Klarer jeg det, vet jeg at det blir seirer og VM-medaljer. Jeg har lyst til å komme høyt i verdenscupen sammenlagt og være blant dem som kjemper i toppen hele veien.

Tarjei Bø fikk med seg en 4.-plass fra sprinten under sesongåpningen på Sjusjøen lørdag, mens han sto over søndagens fellesstart. Første uken i desember starter verdenscupen i svenske Östersund. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere