*Nettavisen* Sport.

Denne mannen kan bli en nøkkel til norsk VM-suksess

MENTAL TRENER: De norske skiskytterjentene tror mentaltrener Tom Henning Øvrebø vil spille en viktig rolle for dem i vinter. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

- Tror det kommer til å bli et kjempeår, sier Tiril Eckhoff.

25.09.15 13:50

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Fredag formiddag arrangerte skiskytterlandslaget testrenn i Holmenkollen hvor det i mars neste år skal arrangeres VM.

Jentene fikk lite å juble for under verdensmesterskapet i Kontiolahti forrige sesong, men forteller nå at det har jobbet mye med det mentale etter fjorårets skuffelse.

Til disposisjon

Olympiatoppens idrettspsykolog og tidligere fotballdommer, Tom Henning Øvrebø (49), var fredag til stede i Holmenkollen for å få med seg rennet.

Øvrebø vil ikke si så mye om hvilke utøvere han jobber mest med, men forteller at han skal fortsette å være med på enkelte renn utover vinteren.

- Jeg er her til disposisjon for de som ønsker å bruke meg. Det er en spennende jobb, sier Øvrebø til Nettavisen.

- Ferdig med det som skjedde

Skal vi tro jentene, har og vil mentaltreneren være viktig for dem i sesongoppkjøringen og utover vinteren.

Samtlige av jentene på landslaget som Nettavisen snakker med fredag, mener de har måttet jobbe for å få tilbake selvtilliten i laget.

- Tom Henning er en fin fyr. Det er veldig spennende å jobbe med han, sier Tiril Eckhoff (25) til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tiril Eckhoff vant testrennet i Holmenkollen fredag. Nå spår hun at det blir en god sesong for de norske skiskytterjentene. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Norges største skiskytterprofil på kvinnesiden mener laget allerede for lengst har kommet over nedturen fra forrige vinter.

- Jeg fikk et trykk i trynet, men da har jeg vel lært at media ikke er så snille når det går dårlig, humrer 25-åringen.

- Jeg føler jeg er ferdig med det som skjedde. Jeg tenker at det skjer ikke igjen. Jeg har lært mye av det som skjedde i fjor og hva jeg står for. Det viktigste for meg er å ha det gøy med skiskyting. Vi har det veldig bra på laget og jeg tror det kommer til å bli et kjempeår, spår Eckhoff.

Solemdal: - Veldig flink

Hun får støtte av Synnøve Solemdal som ikke klarte å prestere på ønsket nivå forrige vinter. Også hun jobber med Øvrebø.

- Jeg jobber masse med Tom Henning. Han er en veldig flink og bra fyr. De samtalene jeg har med han gir meg veldig mye, forteller Solemdal til Nettavisen.

- Han er på en måte en mentaltrener og litt psykolog, så det blir snakket om litt av hvert. Mye av det handler om å trene på det man skal gjøre til vinteren. Vi prøver å finne forskjellige teknikker som kan gjøre at jeg treffer blinkene. Han er veldig flink, skryter Solemdal.

Tiril Eckhoff vant fredagens testrenn i Holmenkollen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.