*Nettavisen* Sport.

Denne spilleren leker med Thoresens lag

HERJER: Alexander Radulov (til høyre) er uhyre vanskelig å stoppe, også for SKA St. Petersburg som var nest beste lag etter CSKA og Radulov i grunnspillet.

HERJER: Alexander Radulov (til høyre) er uhyre vanskelig å stoppe, også for SKA St. Petersburg som var nest beste lag etter CSKA og Radulov i grunnspillet. Foto: Alexander Nemenov (Afp / NTB scanpix)

Kniven på strupen for nordmannens lag i KHL-semi.

31.03.15 04:11

SKA - CSKA 1-3 (0-3 i kamper)

Patrick Thoresen og SKA St. Petersburg er i alvorlig trøbbel etter å ha tapt for tredje gang på rappen i KHL-sluttspillet mot CSKA Moskva.

Mandag ble Thoresen og lagkompisene slått også på egen is.

Nok en gang ble CSKAs største stjerne, Alexander Radulov en avgjørende spiller for moskovittene. Russeren er tidligere lagkamerat med Patrick Thoresen fra tida i Salavat Julajev.

Den norske hockeystjernen vant KHL-sluttspillet med Salavat Julajev i 2011, og ble dermed første nordmann til å bli russisk mester i ishoockey. Med seg som rekkekamerat og notorisk målscorer hadde han Alexander Radulov.

I denne sesongens semifinaleserie møtes de to gamle lagkompisene som de to beste lagene i KHLs vestre avdeling.

Kostbar utvisning

Radulov scoret og hadde to målgivende i den første kampen mot SKA (CSKA-seier 3-0) og fortsatte med å ha to assist, da CSKA utlignet til 2-2 og til slutt scoret vinnermålet i tredje overtidsperiode lørdag.

Mandag var Radulov sentral i forspillet da CSKA tok ledelsen i Ispalasset i St. Petersburg. Det skjedde i tillegg da Thoresen akkurat var kommet seg ut av utvisningsboksen, etter å ha sonet to minutter for slashing.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ ETTERSKUDD: SKA og Patrick Thoresen har en formidabel oppgave med å snu 0-3 i kamper mot laget som har vært best i KHL denne sesongen. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

CSKA opprettholdt presset rundt målvakt Mikko Koskinen og Roman Ljubimov trykket inn det første målet før Thoresen rakk å komme til for å hjelpe lagkameratene.

Drøyt halvveis i tredje periode var Radulov igjen nest sist på pucken da backen Denis Denisov fikk plassere inn 2-0 for gjestene.

Stjernen avgjorde selv

SKA reduserte ved Maksim Tsjudinov bare et drøyt minutt seinere, og brakte spenning tilbake i oppgjøret.

Men etter at SKA-trener Vjatseslav Bykov så seg nødt til å ta ut keeper Koskinen for å jage utligning, tok det ikke engang tjue sekunder før avgjørelsen falt.

Og selvfølgelig var det Alexander Radulov som satte den definitive spikeren i kista til hjemmelaget. I blank kasse kunne han enkelt sette inn CSKAs tredje med bare minuttet igjen.

Dermed leder klubben til «Den røde armé» med 3-0 i kamper før lagene møtes på nytt i St. Petersburg onsdag.

Da er bare seier godt nok for Patrick Thoresens klubb, som også må vinne ytterligere tre kamper på rad for å ta seg til sin første finale i KHL-sluttspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.