*Nettavisen* Sport.

Denne tabben kan koste dyrt

UTE PÅ TUR: Tampa Bay-keeper Ben Bishop feilberegnet denne situasjonen fullstendig. Her er han ute og takler sin medspiller, Victor Hedman. Dermed kan Patrick Sharp sette pucken i åpent mål. Foto: Mike Carlson (Afp)

Chicago Blackhawks takket, bukket og tok et steg nærmere tittelen.

14.06.15 07:48

TAMPA BAY LIGHTNING - CHICAGO BLACKHAWKS 1-2:

Chicago Blackhawks tok tilbake initiativet i Stanley Cup-finalen mot Tampa Bay Lightning natt til søndag.

Illinois-laget vant den vikige bortekampen 2-1 og kan dermed avgjøre det hele på hjemmebane natt til tirsdag kommende uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLEDER SEG: Niklas Hjalmarsson. Foto: Mike Carlson (Afp)

Vil avgjøre hjemme
Svenske Niklas Hjalmarsson, som har vunnet Stanley Cup to ganger tidligere, innrømmer at det ville vært vanvittig stort å avgjøre på hjemmebane.

- Vi har vært med på mye opp gjennom årene, men aldri hatt muligheten til å avgjøre en finale på hjemmeis. Det skal bli veldig spennende å se hvordan vi reagerer på det. Selv kan jeg ikke tenkte meg noe mer inspirerende enn å vite at vi kan reise hjem og ... ja, vi vet jo alle hva vi spiller for. Det ville vært fantastisk, og våre fans har virkelig fortjent det, sier Hjalmarsson til Aftonbladet.

Lightning-forward Ryan Callahan har på ingen måte gitt opp drømmen om Stanley Cup-triumf, til tross for lørdagens nederlag.

- Du ser hvor jevne disse kampene er. De har et veldig godt lag, og vi føler oss ganske bra selv. Marginen for feil er så liten i disse kampene. Det er den type hockey man forventer på denne tiden av året, sier Callahan til NHL.com.

Keepertabbe
Gjestene fra Chicago fikk god hjelp av vertenes målvakt da laget tok ledelsen 1-0 tidlig i første periode.

Victor Hedman så nemlig ut til å ha full kontroll på både pucken og duellen med Patrick Sharp. Tampa-keeper Ben Bishop feilvurderte imidlertid situasjonen fullstendig, forlot buret og taklet lagkamerat Hedman over ende. Dermed kunne Sharp sette inn 1-0 i åpent mål.

I andre periode slo vertene tilbake. Jason Garrison og Anton Stralman satte opp Valtteri Filppula, som utlignet til 1-1.

Blackhawks seiersmål kom tidlig i den tredje perioden. Kris Versteeg var plutselig gjennom, men 29-åringen klarte ikke å overliste Bishop. Det gjorde imidlertid Antoine Vermette, som satte inn returen og seiresmålet.

Stillingen er dermed 3-2 i favør Chicago Blackhawks etter fem kamper. Joel Quennevilles menn kan dermed avgjøre det hele på hjemmebane natt til tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag