SOGNEFJELLET/OSLO (Nettavisen): På sin egen videoblogg fortalte den populære norske langrennsstjernen at han har blitt sammen med Pernille Døsvik fra Trondheim.

21 år gamle Klæbo har på kort tid rukket å bli en av Norges største idrettsstjerner, og unggutten har fått føle på en ny hverdag med stort trykk fra både presse og fans.

Selv om hverdagen har forandret seg, er han imidlertid selv svært opptatt av å leve et normalt.

Det er også årsaken til at han selv gikk ut og avslørte at han har er i et forhold.

- Det var nok litt fordi man vil leve et så vanlig liv som overhode mulig, sier Klæbo til Nettavisen.

- Naturlig for meg

Han likte ikke tanken om å holde forholdet skjult.

- Da kunne man ikke ha gått ut og gjort noen verdens ting sammen, men man måtte holde seg hjemme, forteller Klæbo.

- Det er klart at det er noe man kunne ha gjort, men for min del så har jeg alltid vært åpen og ærlig om det som jeg har gjort. Det vil jeg fortsatt være. Derfor var det naturlig for meg å gå ut med det, forklarer 21-åringen.

Les også: Vurderer å tilby Hetland sluttpakke

Avsløringen fikk stor oppmerksomhet i både norske og svenske medier, men Klæbo forteller at han ikke har brukt spesielt med energi på det hele.

- Det har vært litt trykk rundt det, men stort sett har det gått veldig fint. Jeg har egentlig ikke tenkt så mye mer over det. Da jeg ikke ut med det på «vloggen» så var jeg fornøyd over at jeg hadde gått ut med det og jeg tror det var den beste måten å gå ut med det på, sier langrennsstjernen.

Det var etter en ferie sammen på den karibiske øya Curaçao at Klæbo bekreftet forholdet til Døsvik.

- Hun er en jeg har kjent en stund og nå har vi blitt kjærester. Hun er en rå dame som jeg har blitt glad i, og nå dro vi altså på tur for første gang. Tenk det, da, sa 21-åringen i videoklippet han publiserte tidligere i vår.

Senere har også begge delt bilder av hverandre sammen i sosiale medier på både ferie og i andre sammenhenger.

Tilbake i langrennsporet

Nå er det imidlertid langrenn som igjen er hovedfokus for den norske OL-helten. Nettavisen møter Klæbo på Sognefjellet hvor han og resten av landslaget er samlet for å starte oppkjøringen til neste sesong.

Selv om forrige sesong nærmest ble perfekt med blant annet tre OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt, er han fullstendig klar over at han ikke kan ligge på latsiden frem mot neste vinter.

- Nå har jeg lagt den sesongen bak meg og begynner å se frem mot det som skal skje til vinteren. Det er først og fremst en viktig treningssommer og høst som skal gjennomføres. Det er klart at jeg gleder meg til å få trent skikkelig nå, forteller Klæbo.

21-åringen er spent på hva som venter ham neste sesong.

- Det er umulig å si hvordan det blir. Det er mange som er motivert og har lyst til å gå på ski. Det er inspirerende å se. Det blir bare å trene godt i sommer og høst, så får man telle opp når vinteren kommer, sier unggutten.

Klæbo er i hvert fall klar på at han ikke har tenkt til å bli noe dårligere. Han mener nemlig at han er like sulten på suksess som før OL-sesongen.

- Jeg føler det. Det er ingenting som er artigere enn å vinne skirenn. Når man vinner skirenn har man lyst til å vinne enda flere skirenn. Man må bare være kald og gjøre den jobben som skal gjøres i sommer og høst. Den jobben må gjøres skikkelig. Man kan ikke ta lett på det. Det kommer til å bli steinhardt og det må være fokuset mitt, sier Klæbo.