RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Svenskene vil ha Petter Northug i TV-ruta i helgen.
Svenskene vil ha Petter Northug i TV-ruta i helgen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Derfor ba den svenske arrangøren Northug om å endre sin plan

Ville ha den norske skistjernen på svensk TV.

Onsdag reiste Petter Northug til Bruksvallarna for å delta i den svenske sesongåpningen i langrenn. Fredag skal han gå 10 km klassisk. Det var den distansen han sto over i sist helgs sesongåpning på Beitostølen.

Men den svenske arrangøren kom med en spesiell henvendelse, ifølge Adressa.no. På grunn av at fredagens distanse ikke blir vist på svensk TV, spurte arrangøren om Northug var villig til å endre sin plan, og i stedet gå lørdagens 15 km fri eller søndagens sprint.

- Ja, vi ønsket at han skulle gå lørdag eller søndag. Det hadde vært artig om han hadde deltatt i et renn som ble TV-sendt. Men nå ser det ut til at det blir på fredag, sier Peder Persson, markedssjef i Bruksvallsloppet til Adressa.no.

Svaret fra Northug: Nei.

Grunnen er at han vil ha en gjennomkjøring i klassisk stil før avreise til verdenscupåpningen i Kuusamo den siste helgen i november.

Northugs trener Stig Rune Kveen skal ha foreslått at svenskene endrer sitt rennprogram, så klassiskdistansen går lørdag i stedet for fredag. Men det er nok ikke trolig at det vil skje heller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere