*Nettavisen* Sport.

Derfor droppet Northug julematen

KORN PÅ JULAFTEN: Petter Northug vil være lettest mulig når han skal ta seg opp monsterbakken i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Skistjernen er uansett usikker på om det vil hjelpe.

Før årets Tour de Ski har Petter Northug tatt nye grep for å takle den enormt krevende monsterbakken opp til målområdet på siste etappe.

28-åringen har nemlig droppet julematen for å være lettest mulig når Tour de Ski starter. Likevel tror han at han er for tung for å takle monsterbakken optimalt og vinne sammenlagt.

- Jeg har ikke så spist så mye i jula, egentlig. Jeg har tidligere spist for mye, så jeg har prøvd å begrense meg litt i år. Jeg spiste korn på julaften. Jeg vet ikke helt hva mer jeg skal gjøre Northug til NRK.

Langrennsstjernen har trent godt i jula, men tror ikke har kan vinne Tour de Ski sammenlagt.

- Jeg kan nok være med og ligge i tet – i hvert fall frem til bakken. Den har jeg bevist i flere år på rad at jeg ikke behersker spesielt bra. Det skjer nok ikke at jeg spretter opp den bakken. Jeg er ikke god nok sammenlignet med de beste der. Jeg er litt for tung og litt for lang i bevegelsene. Jeg får ikke den rytmen jeg ønsker. Man må bruke en helt annen teknikk i bakken enn i en vanlige løype, sier han.

Så langt i årets sesong har Northug levd litt i skyggen av Martin Johnsrud Sundby, som har åpnet enormt sterkt. Northug føler seg trygg på at landsmannen også vinner årets utgave av Tour de Ski.

Tour de Ski starter med prolog lørdag. Damene skal gå tre kilometer, men herrene skal legge ut på fire kilometer.

Petter Northug har aldri vunnet Tour de Ski, men har fem pallplasseringer. Han står likevel med flest etappeseiere, med sine elleve. Nestemann på listen er Lukas Bauer med fem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag