*Nettavisen* Sport.

Derfor er ikke Zucca bekymret

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Nordmannen lar superstjernen ta seg av scoringer.

NY RANGERS – MONTREAL 5-0:

NEW YORK (Nettavisen): Mats Zuccarello står uten kontrakt etter sesongen, og har dermed stort press på seg til å prestere godt før forhandlingene starter i januar.

Klikk på bildet for å forstørre.

27-åringen, som kun har tre mål på over 40 skudd hittil i sesongen, sier han ikke bryr seg om scoringstørken.

- Man merker vel nå at man er ikke noen målscorer. Jeg vil jo heller spille pasning først. Sånn er det, sier Zuccarello til Nettavisen, og legger til at han nok burde scoret på et av sine fem skudd mot Montreal Canadiens.

Zuccarello har ikke scoret siden 11. november da New York Rangers slo Pittsburgh Penguins 5-0, men han har til gjengjeld hatt to målgivende pasninger, mot henholdsvis Philadelphia Flyers og nevnte Canadiens i mellomtiden.

Totalt har nordmannen ni målpoeng på de 18 kampene han har spilt. Det er ett poeng mindre enn han hadde på samme tid i fjor.

Målmaskin

Hovedgrunnen til at Zuccarello ikke lar målprotokollen forstyrre nattesøvnen heter Rick Nash. Den kanadiske stjernen er nordmannens rekkekamerat, og står med 14 mål hittil i sesongen.

Rollefordelingen dem imellom går ut på at Nash er måltyv, mens Zuccarello er tilrettelegger, og tar tak bakover på isen. Så lenge rekka leverer varene er hovedtrener Alain Vigneault fornøyd.

- Jeg får skryt av treneren om at jeg gjør en veldig god jobb defensivt. Jeg spiller med en av toppscorerene i NHL, og det er klart at han har lov til å være der fremme. Da tar jeg litt ansvar bak, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nash har holdt et stabilt høyt nivå i den første delen av sesongen, til tross for at laget har vært mye opp og ned resultatmessig.

- Det er moro for laget å ha en som kan gjøre mål hver match, sier Zuccarello til Nettavisen.

HTML EMBED


Gjenforening

Zuccarellos neste mulighet til å gjenåpne scoringskontoen kommer onsdag 26. november når Rangers møter Tampa Bay Lightning på bortebane.

Oppgjørene mellom disse to lagene har en spesiell ramme denne sesongen siden lagene byttet kapteinene sine, Ryan Callahan og Martin St. Louis, i en handel i mars.

Alles øyne kommer til å være rettet mot St. Louis som returnerer til byen hvor han spilte i 13 sesonger og vant Stanley Cup. 39-åringen er kun to målpoeng unna nummer 1000. Hele 953 av dem kom da han spilte for Lightning.

-Det kommer til å bli en emosjonell kamp for ham, men han må bare fokusere på å spille et bytt av gangen, sa Vigneult på en pressekonferanse på søndag.

Rangers ligger på 3.-plass i Metropolitan Division med 22 poeng. De tre øverste plassene gir direkte avansement til sluttspill.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.