RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Anders Jacobsen har slitt i verdenscupen så langt i vinter, men får likevel bli med til hoppuka.
Anders Jacobsen har slitt i verdenscupen så langt i vinter, men får likevel bli med til hoppuka. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Derfor får Jacobsen bli med til hoppuka

Sist oppdatert:
Alexander Stöckl håper tillit gir den tidligere hoppuke-vinneren et løft.

Anders Jacobsen har slitt i sesongstarten, men kan likevel glede seg over plass på det norske hoppukelaget.

29-åringen er en av landslagstrener Alexander Stöckls sju utvalgte til den 63. tysk-østerrikske hoppuka. Svake resultater hittil i sesongen gjorde Jacobsen til et usikkert kort før mandagens uttak.

- Jacobsen har hatt OK resultater. I Vikersund var han ikke helt på topp, men de som så ham har fortalt meg at han er nær ved å få ut sitt potensial. Det ville være fantastisk om det løsner allerede i hoppuka, sier Stöckl til NTB.

Østerrikeren tar også med seg verdenscupleder Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Phillip Sjøen, Johann André Forfang og Daniel André Tande til romjuls- og nyttårsrennene i Tyskland og Østerrike.

Jacobsen får muligheten til tross for at Ringkollen-hopperen har vært utenfor verdenscuplaget de siste ukene.

Erfaring

I Vikersund endte Jacobsen på annenplass i fredagens norgescuprenn, mens han bare ble nummer fire lørdag. Stöckl tar med seg veteranen fordi han vet hva det vil si å få være med til hoppuka.

- Det er viktig å ha med noen som har kjempet i toppen og som kan dele erfaringer. Jacobsen vet hvordan det er å være i favorittposisjon, mener landslagstreneren.

Selv har Jacobsen klare ambisjoner. Han vil markere seg og være med å slåss i toppen.

- Det er dette jeg jobber for, og jeg har hatt flere gode enkelthopp etter rennene på Lillehammer. Jeg reiser heller ikke til hoppuka for komme langt ned på resultatlistene. Målet er å hevde seg blant de beste, sier Jacobsen.

Vant i 2007

Anders Jacobsen er siste nordmann med en sammenlagtseier i hoppuka. Det klarte han i gjennombruddssesongen 2006/07. Han er også siste norske vinner av et hoppukerenn (1. januar 2013).

Stöckl beskriver årets hoppukelag som det sterkeste under hans ledelse. Han håper Anders Fannemel og Anders Bardal kan melde seg på i sammenlagtkampen.

- Fannemel fikk det ikke helt til i Engelberg, men har hatt en sterk sesongstart og leder verdenscupen med to poeng. Klarer han å fokusere, blir det moro. For Bardal er ting i ferd med å falle på plass. Han ser bedre og bedre ut.

Debutanter

Både Johann André Forfang (19) og Phillip Sjøen (fyller 19 julaften) fikk i helgen hver sin verdenscupdebut. Begge kom godt fra det. Sjøen ble nummer 11 lørdag og 26 søndag, mens Forfang hoppet inn til 12.- og 19.-plass i Engelberg.

Daniel André Tande debuterte i verdenscupen for snart ett år siden, men er med på det norske hoppukelaget for første gang.

Hoppuken starter førstkommende søndag i tyske Oberstdorf. Deretter går det tradisjonelle nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, før det hele rundes av med renn i østerrikske Innsbruck og Bischofshofen henholdsvis 4. og 6. januar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere