RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Derfor jubler han for den nye Northug-avtalen


FORNØYD: Vidar Løfshus er glad man har fått til en avtale med Petter Northug.
FORNØYD: Vidar Løfshus er glad man har fått til en avtale med Petter Northug. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vidar Løfshus er glad for forutsigbarheten ved å signere en treårsavtale.

Petter Northug og det norske langrennslandslaget trener sammen på isbreen i Val Senales, men har ingenting med hverandre å gjøre.

I hvert fall ikke foreløpig. Landslaget tok turen opp på breen med en gang gondolen begynte å gå, mens Northug og hans folk kom et par timer senere. Der trente de side om side, men uten å ha kontakt med hverandre.

Likevel er det stor tilfredshet over at avtalen er på plass. Det gjelder så vel løperne som landslagssjef Vidar Løfshus.

- Ja, jeg er veldig lettet over at Petter er på plass, og at vi kan begynne å bruke ham i Ruka. Det ville vært et savn for det norske landslaget, og det ville være et savn for langrennsmiljøet, dersom ikke han hadde vært der. At det er blitt en løsning er jeg veldig, veldig glad for, innrømmer landslagssjefen overfor NTB.

Bra med tre år

Partene er enige om en treårsavtale. Løfshus jubler for at man nå slipper å forhandle hvert eneste år fremover. Det gir større forutsigbarhet, og nå vet partene, både Northug og hans folk og skiforbundet, hvor de har hverandre.

- Jeg tror det er bra for dem som jobber rundt Petter, og ikke minst for skiforbundet, at det er inngått en treårig avtale. Da kan vi ha fokus på sporten og utviklingen av den, og så slipper vi å bruke mye ressurser på sommeren på den typen forhandlinger og langtekkelige prosesser, mener Løfshus.

- Synes du dette har tatt for lang tid?

- Nå har vi jo vært gjennom disse rundene noen ganger før og visst at forhandlinger tar tid. Man skal jo forhandle til begge parter er fornøyde, og slik var det jo denne gangen også, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.

Tok lang tid

På et tidspunkt stoppet forhandlingene mellom Northug og skiforbundet helt opp. Det ble rett og slett brudd. Skiforbundet slo fast at uten avtale ble det verken verdenscup eller Tour de Ski på trønderen med fire gull fra Falun-VM.

Men etter en forhandlingsstopp, som ikke varte så lenge, begynte partene å snakke sammen igjen. Sist søndag ble det enighet, til og med om en avtale som gjelder for de tre kommende årene.

- At det har drøyd å få avtalen med Petter Northug på plass opptar jo løperne og alle vi som er med på landslaget. Først og fremst er vi opptatt av det for å holde på de prinsippene vi har sagt vi skal holde på til siste slutt. Derfor blir dette en snakkis, forteller Løfshus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere