RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Petter Northug

Derfor sier Northug «nei» til landslaget

DERFOR SIER HAN NEI: Petter Northug snakker ut om den tøffe tiden.
DERFOR SIER HAN NEI: Petter Northug snakker ut om den tøffe tiden. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Snakker ut om den tøffe tiden.

Først skuffet Petter Northug stort under OL i Sotsji. Det endte fullstendig medaljeløst for trønderen. Og så, i mai i år, smalt han sin Audi i autovernet i en rundkjøring i Trondheim - i påvirket tilstand. Skandalen var et faktum.

2014 startet med andre ord mørkt for mannen som var regnet som konge med ski på bena. Han stilte opp på TV, sa unnskyld - og så forsvant han.

Men i siste nummer av Vi Menn, er det en ganske annen Petter Northug som lar seg intervjue. Han forteller åpnet om tiden etter fyllekjøringen.

- Må stille opp for ofte
Northug forteller blant annet at han stenget hele verden ute etter fyllekjøringen og at de rundt ham hjalp til med å holde media på avstand.

Trønderen sier han bearbeidet det hele med treningsskoene på.

I det samme intervjuet forteller skistjernen også hvorfor han har valgt å stå utenfor det norske landslaget. Han begrunner dette på følgende måte:

- Det er rett og slett for mange oppgaver som følger med det å være på et landslag. For mange ting en må stille opp på, særlig utenfor trening og konkurranser. Når jeg står utenfor, er jeg mer herre over egen timeplan. Jeg kan bestemme selv hva jeg mener er best for meg, med tanke på å prestere til vinteren. Jeg kan i større grad ta de valgene som sørger for trivsel i hverdagen, både med og uten trening, forteller Northug til mannebladet.

Northug er likevel klar på at det beste sportslige opplegget man kan få nettopp er på landslaget, men at han til tross for dette vil stå utenfor.

- La meg si det sånn, jeg har alltid likt å trene mye aleine, helt siden jeg var guttunge. Jeg er en individualist, som liker å legge opp mitt eget opplegg, styre min egen hverdag og bestemme hvor jeg skal være til enhver tid. Og hvem jeg skal snakke med. Å styre sånt selv, gir meg mer energi til trening og konkurranser, forteller 28-åringen videre i intervjuet med Vi Menn.

Skader og nedturer
Det var våren 2013 det ble kjent at Petter Northug ville bryte med det norske langrennslandslaget. Han ønsket å jobbe med egne sponsorer og stå på egne bein. Forrige sesong sto han tidvis utenfor den øvrige landslagsgruppen.

Det ble en sesong preget av sykdom, skader og nedturer.

Northug ønsket likevel ikke å ta steget tilbake på landslaget etter forrige sesong og også denne sesongen vil han stå utenfor. Han har varslet at han satser beinhardt mot både Tour de Ski og høydepunktet, VM i Falun.

Siden gjennombruddet har Petter Northug vunnet ni VM-gull og tre sølv. Han har også to OL-gull, én sølv og én bronse. Alle ble tatt i Vancouver i 2010.

I april krasjet Northug bilen nær bostedet sitt. Det er ventet at han får en ubetinget straff når saken kommer opp.

Det mest sannsynlige er at han soner med fotlenke etter at kommende sesong er over.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere