RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er duket for ny norsk suksesshelg

RENT BORD: I langrennsløypene i Lillehammer gjorde Norge rent bord. Neste helg kan Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og de andre norske vinterutøverne sikre seg nye triumfer.
RENT BORD: I langrennsløypene i Lillehammer gjorde Norge rent bord. Neste helg kan Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og de andre norske vinterutøverne sikre seg nye triumfer. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Men landslagssjefen advarer mot for høye norske forhåpninger.

De norske vintersportutøverne markerte seg stort sist helg, men får ikke mange dagene med hvile. Til helgen venter en rekke nye muligheter.

Sist helg var det langrennsløperne som sto for de aller beste resultatene. Selv om det ikke er uvanlig at de norske er gode på denne tiden av året, er det delte meninger om hvor bra det er at nordmennene dominerer så totalt.

Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen sto igjen på toppen av pallen, og totalt sett sto de norske løperne bak 17 av 18 mulige pallplasser under minitouren på Lillehammer.

Davos
Til helgen er det nye sjanser i Davos. Lørdag står det 10- og 15 kilometer klassisk på programmet. Søndag er det sprint fri teknikk.

Landslagssjef Vidar Løfshus var naturlig nok høyt oppe etter suksessen på Lillehammer, men minner om at sesongen bare så vidt er startet.

- Jeg er sikker på at dette vil jevne seg ut etter hvert. Flere av de beste utlendingene var ikke i form i helgen, og når vi kommer til VM i Falun blir det mange nasjoner som kommer til å kjempe om medaljene, sa landslagssjef Vidar Løfshus.

- Du skal ikke lenger tilbake enn OL i Sotsji der vi hadde noen utfordrende dager, minnet Løfshus om.

Bredde
Selv om langrenn sto fram med den beste bredden, var det også utøvere fra en rekke andre idretter som viste seg fram i helgen:

* Emil André Ulsletten, Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem tok tredobbelt i Big Air-konkurransen i snowboard i Kina.

* Kjetil Jansrud vant utfor og ble nummer to i super-G i verdenscupen i Beaver Creek i USA.

* Emil Hegle Svendsen vant normalkonkurransen (onsdag) og tok 3.-plassen i jaktstarten under skiskytternes verdenscupkonkurranser i Östersund.

* Skiskytteren Tiril Eckhoff tok sin første verdenscupseier under sprinten i Östersund.

* Mikko Kokslien vant søndagens kombinert i Lillehammer. Jan Schmid ble nummer tre i lørdagens verdenscuprenn samme sted.

* Anders Fannemel hoppet ned til 2.-plass i lørdagens verdenscuprenn i Lillehammer.

* Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500 meter og Espen Aarnes Hvammen nummer to på 500 meter i verdenscupen i skøyter.

Fullt program
I tillegg til langrenn i Davos blir det konkurrert blant annet på følgende steder i helgen:

* Verdenscup alpint slalåm og storslalåm i Åre (flyttet fra Val d'Isere).

* Verdenscup skiskyting i Hochfilzen, Østerrike

* Verdenscup hopp i Nizjnij Tagil, Russland.

* Fristil skicross i Val Thorens, Frankrike.

Det er ingen konkurranser i kombinert til helgen. De skal først i aksjon i Ramsau neste helg. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere