*Nettavisen* Sport.

Det norske hopptalentet: - Mitt definitive gjennombrudd

TALENT: Phillip Sjøen er et navn å legge merke til. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Norsk dominans mot verdenseliten.

15.08.14 21:11

Andreas Stjernen og Phillip Sjøen sikret seg de to gjeveste plassene under fredagens Sommer Grand Prix-renn i hopp i franske Courchevel.

Les også:Stöckl: - Han er norsk hoppsports fremtid

Det var polakken Kamil Stoch som kom best i gang i den franske bakken fredag, men han klarte ikke å tukte de to nordmennene til slutt. Stjernen leverte stabilt gode hopp og sikret seg seieren med 375,7 poeng.

- Dette er kjempeartig. Jeg har hatt en meget bra sommer med bra framgang, hvor jeg har jobbet godt. Det er vanskelig å si om jeg har hoppet bedre tidligere, men det er ingen tvil om at det er bra nå, sa Stjernen etter seieren.

Sjøen havnet 1,2 poeng bak på en sterk annenplass. Polske Stoch måtte ta til takke med 3.-plassen.

- Det er mitt definitive gjennombrudd som skihopper. Dette ser veldig lovende ut for meg og gir kjempeinspirasjon framover, sa Sjøen.

- Betyr mye

Sjøen var også nær en topplassering i rennet i sveitsiske Einsedeln forrige helg, men falt da i tredje og siste omgang.

- Jeg har konsentrert meg mye om nedslag den siste uka. Det begynner å stemme bedre og bedre nå, sa Sjøen.

- Dette betyr mye for oss. Andreas Stjernen har holdt et konstant høyt nivå, og Phillip klarer å få til både landing og nedslag, oppsummerte en fornøyd landslagssjef Alexander Stöckl.

God norsk dag

Også for de øvrige norske hopperne var det en god dag i bakken fredag. Tom Hilde endte på 4.-plass, Daniel-Andre Tande på 10. og Anders Fannemel ble nummer 15.

- Tom (Hilde) klarte å ta et nytt steg, sa Stöckl.

- Dette er mest sannsynlig vår beste sommerkonkurranse noensinne. Det ser veldig bra ut nå, men det er fortsatt mye jobbing som gjenstår, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Fremtiden
Tidligere i sommer trakk landslagstrener Alexander Stöckl fram Sjøen som en som vi kommer til å høre mye av i fremtiden.

- Han har potensial. Det har vi visst en stund. Han hadde en god avslutning på sesongen i fjor, med sølv i NM i Molde. Han har hatt en fin utvikling. Jeg føler at hvis han fortsetter på samme måten, er han norsk hoppsports fremtid. Han er en av dem som kan overta når de gamle slutter, sa Stöckl til Nettavisen.

Talentet hadde selv stor tro på egne ferdigheter.

- Målet blir nå å få til det jeg gjør på trening i konkurranse. Det er en kunst. Men gjør jeg to gode skihopp bør jeg være blant topp ti i verden. Det får være målet i førsteomgang, så får vi ta å sette oss noen litt grovere målsettinger etter hvert, uttalte Sjøen til Nettavisen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.