*Nettavisen* Sport.

Dette er årets ligamestere i ishockey

FIKSET BIFFEN: Josh Soares (til venstre) ble matchvinner da Stavanger Oilers sikret ligagullet mot hovedutfordrer Storhamar lørdag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Snudde seriefinalen foran egne fans.

21.02.15 20:01

STAVANGER OILERS - STORHAMAR 2-1:

Stavanger Oilers er seriemester i ishockey tre runder før slutt, etter at Storhamar ble slått 2-1 i Stavanger lørdag. Det er klubbens andre seriegull i historien.

Det var duket til fest da Stavanger Oilers tok imot Storhamar til seriefinale i ishockey lørdag. Scenarioet var klart: med seier ville Stavanger Oilers være seriemester for andre gang i historien.

Men det begynte trått for den regjerende norgesmesteren. Den første perioden var forholdsvis jevn, men i annen periode havnet Oilers under i eget overtall.

Storhamars Christian Larrivée stilnet hjemmepublikummet da han banket inn ledermålet på en kontring.

Gjentok 2012-prestasjon

Men oppjaget av en fullsatt hjemmearena, som raskt kom seg over Storhamars ledermål, kom rogalendingene tilbake i den siste perioden.

Først utlignet Christan Hanson til 1-1 fem minutter inn i tredje periode, men det var tydelig at hjemmelaget ønsket å avgjøre dette før kampen gikk til overtid.

Oilers trykket på mot Storhamar-buret, og fem minutter før slutt falt avgjørelsen.

Canadiske Josh Soares ble den store helten med sin 2-1-scoring. Dermed er Stavanger Oilers seriemester for annen gang, ettersom ingen lag har mulighet til å ta igjen rogalendingenes forsprang på toppen av tabellen.

Sist de vant serien var i 2012.

Norges flaggskip

Med seriegullet befester Oilers sin posisjon som Norges flaggskip innenfor ishockeyen.

Selv om det kun er klubbens andre seriemesterskap, har Oilers vunnet fire av de fem siste norgesmesterskapene og også gjort seg bemerket med godt spill i Europa.

TV 2-ekspert Bjørn Erevik mener det er flere grunner til at Oilers har inntatt den posisjonen de har.

- Først og fremst er de bra besatt i alle ledd. De har den bredeste troppen i ligaen, er godt organisert og har et godt trener- og støtteapparat, skrøt Erevik av den nybakte seriemesteren.

Med tre runder igjen å spille av serien, kan Oilers allerede begynne å forberede seg på sluttspillet. De siste seriekampene spilles 3. mars. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.