RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er Hegle Svendsens verste rivaler

ERKERIVALER: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø er Emil Hegle Svendsens erkerivaler, sier sistnevnte selv.
ERKERIVALER: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø er Emil Hegle Svendsens erkerivaler, sier sistnevnte selv. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
- Det sureste er å tape for en nordmann.

Mye har handlet om stjerneduellene mellom Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade de siste årene. Den norske skiskytterprofilen avslører at det ikke er franskmannen han synes det er verst å bli slått av.

Denne sesongen som de foregående vet Svendsen at Fourcade kan bli mannen å slå om han skal kjempe om VM-gull og den sammenlagte verdenscupen. Samtidig ser han fremadstormende utøvere fra eget lag som vil være med i den samme kampen.

Vel så tøffe

- De siste årene har vel den duellen mellom meg og ham (Fourcade) gått igjen ofte. Men det betyr ikke at det blir slik nå. Jeg tipper at særlig Tarjei (Bø) og Johannes (Thingnes Bø) blir vel så tøffe å slå som meg, sier Svendsen til NTB.

– Det er kanskje surest å tape for Fourcade?

- Nei, det er ikke det, altså. Det sureste er vel å tape for en nordmann. Selv om man unner lagkameratene å gjøre det bra.

I forrige sesong vant Fourcade verdenscupen for tredje år på rad. Svendsen sikret seg annenplassen kun fem poeng foran da 20-årige Johannes Thingnes Bø.

- Det var med nød og neppe at han unggutten ikke slo meg. Så får vi se i år om han går forbi, sier den meritterte 29-åringen.

Fornøyd

For brødrene Bø er blant dem Emil Hegle Svendsen nevner når han skal vurdere sine argeste utfordrere den kommende sesongen.

- Jeg tror de er på hogget og blir skumle. Ellers ser jeg vel de samme utlendingene. Tyskere, russere, franskmenn. Det er bare å plukke, sier han under sesongåpningen på Sjusjøen.

- Hva med egne sjanser? Hvilke resultater føler du at du må oppnå for å være fornøyd med sesongen 2014/15?

TAPTE: Emil Hegle Svendsen ble slått med 46 sekunder av Alexander Os i sesongåpningen på Sjusjøen på lørdag.


- Jeg føler ikke at jeg trenger noen resultater i det hele tatt. Jeg er jævlig fornøyd med det jeg har gjort de siste årene. Men jeg vil være med og prege skiskytingen noen år til, og da har jeg selvfølgelig lyst til å henge med i verdenscupen totalt og gjøre gode renn hele veien.

- Er VM eller verdenscup viktigst?

- Nå har jeg egentlig sagt at jeg ikke har noe overordnet mål. Jeg har hatt OL som et altoverskyggende mål i mange år, og jeg er litt lei av å ha bare ett mål. Jeg har lyst til å gå fort hele tiden og være med i toppen.

Ny giv

Svendsen var mett og sliten etter det nevnte mesterskapet i Sotsji. Gjennom sommeren og høsten har han funnet ny motivasjon.

- Det tar jo litt på, en slik fireårsperiode, og da tror jeg det er naturlig at man har en liten «down». Men siden jeg kom i gang med trening i sommer, har motivasjonen vært veldig bra. Jeg gleder meg til å gå skirenn og er klar for en ny sesong.

- Det har vært stort sett samme treningsopplegg som tidligere, bortsett fra litt flere hardøkter. Vi har ikke hatt det samme høyderegimet som de siste årene, og i lavlandet kan vi trykke til litt mer. Det er først og fremst med tanke på at det ikke er høydemesterskap (VM i Kontiolahti). I tillegg tror jeg det er bra å veksle litt.

Søndag går skiskytterne fellesstart på Sjusjøen. Verdenscupåpningen skjer i Östersund første uken i desember. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere