*Nettavisen* Sport.

Dette får virkelig Zuccarello til å smile

KNALLSTART: Mats Zuccarello og New York Rangers har fått en perfekt start på sesongen. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Et par svensker og en amerikaner gir New York Rangers mye glede for tiden.

11.10.15 10:55

N.Y. RANGERS - COLUMBUS 5-2:

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers har vunnet sine tre første kamper denne sesongen, noe broadwayklubben ikke har klart siden 2008/09, da Rangers vant sine fem første matcher.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Rangers har startet tregt de siste par årene, det ble tap i to av de tre første kampene i fjor og fem av de seks kampene året før det, men nå er det ingenting tregt med Madison Square Garden-laget.

Kanskje forklaringen ligger i tredjerekka, hvor J.T. Miller, Viktor Stålberg og Oscar Lindberg holder til. Trioen har produsert elleve poeng på sesongens tre første kamper.

Spesielt Oscar Lindberg har imponert.

Natt til søndag scoret han to av målene da Rangers vant 5-2 mot Columbus Blue Jackets. Den 23 år gamle svensken har scoret i samtlige tre kamper denne sesongen og står med fire mål, mens rekkekompis Miller har fire assists og Stålberg tre.

- Puckene spretter deres vei. Det er moro for Oscar. Han har scoret fire mål på tre kamper. Jeg sa det før sesongen, at han er en bra spiller. Det er moro at han scorer, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Se sammendraget av kampen nederst i artikkelen!

Lindberg var en meget omsvermet spiller etter 5-2-seieren. Fire mål på tre kamper har en tendens til å øke medias interesse for en spiller.

- Dette hadde jeg ikke forventet. Jeg ville bare ta en plass i laget, så det å få være med her og i tillegg gjøre mål, er ganske spesielt, sier Lindberg til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TOPPSCORER: Oscar Lindberg har scoret fire mål på sesongens tre første kamper og står dermed bokført med fire mål på fire kamper i sin NHL-karriere. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)


Forrige sesong brukte Alain Vigneault tidvis fjerdesenter Dominic Moore i tredjerekken, mens Tanner Glass spilte 66 kamper og scoret ett mål. Denne sesongen kommer Moore til å være i fjerderekka og Glass ofte på sidelinjen.

Sagt på en annen måte: Rangers har fått en sterkere tredjerekke og dermed også en sterkere fjerderekke. Det kan være den lille forbedringen som løfter Rangers fra et lag som ryker ut i semifinalen (som i fjor) eller taper finalen (som året før).

Drømmen om Stanley Cup kan gå i oppfyllelse for Mats Zuccarello. Det er iallfall ingen grunn til å tro at Rangers har en dårligere sjanse denne sesongen enn laget hadde i fjor.

- Det er viktig å ha tre rekker som scorer mål. Vi trenger fire rekker i et sluttspill. Så det er moro at de har fått en bra start. Hvis vi kommer i gang med fire rekker, kan vi bli farlige, sier Zuccarello til Nettavisen.

- Men det er lang vei dit. Vi må først komme oss til sluttspill, legger han til.

Klikk på bildet for å forstørre.

POENGLØS, MEN BLID: Mats Zuccarello gjorde ingen poeng mot Blue Jackets, men leverte en meget god match og skapte flere gode sjanser for Rangers. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

New York Rangers vant President's Trophy som det beste laget i NHLs grunnserie i fjor. Likevel er det ikke utenkelig at broadwaylaget blir enda bedre denne sesongen.

- VI har byttet ut noen spillere, men vi har en viktig grunnstamme her og de nye har kommet godt inn i gruppen. Viktor og Lindberg er veldig viktige for oss. De har stor fart og er smarte spillere, mens Jarret Stoll spiller bra defensivt. I tillegg har vi Keith Yandle hele sesongen. Han har kommet bra inn i gruppen nå.

Bare 80 sekunder inn i kampen scoret Oscar Lindberg for New York Rangers. Fedor Tyutin slo en forferdelig feilpasning som endte hos Kevin Hayes, og Lindberg kunne enkelt styre pucken inn i et åpent mål etter at Sergej Bobrovsky hadde reddet avslutningen fra Hayes.

Se målet her (video med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

Lindberg har dermed scoret mål i sine tre første kamper denne sesongen. 23-åringen gjorde 56 poeng i AHL forrige sesong, men hadde bare spilt én kamp i NHL før denne sesongen startet.

Like etterpå spilte Mats Zuccarello fram Rick Nash til en god sjanse, men denne gang var ikke marginene på hjemmelagets side.

Kevin Hayes fikk enda en sjanse alene mot Bobrovsky tre minutter senere, men igjen var det Bobrovsky som vant den duellen. Denne gang klarte ikke Rangers å utnytte returen.

New York Rangers fikk likevel 2-0 like etterpå. Og igjen var det Oscar Lindberg som satte pucken i mål. Svensken fikk en nydelig pasning fra J.T. Miller og bommet på pucken, men ble truffet i skøyta og det var nok til å styre pucken i mål.

5,48 minutter ut i første periode satte Dominic Moore inn 3-0 med en imponerende styring på volley, som sendte pucken mellom beina på Bobrovsky og inn i mål.

Snaut sju minutter ut i førsteperioden var Ryan Johansen nær ved å redusere for Columbus, men pucken ble stoppet av Henrik Lundqvist, som skled inn i mål med pucken gjemt et eller annet sted i utstyret hans, men videobildene klarte ikke å vise at pucken var over målstreken og dermed ble det heller ikke dømt scoring.

Man kan trygt si at marginene var på hjemmelagets side i første periode.

Klikk på bildet for å forstørre.

MADISON SQUARE GARDEN vartet opp med et imponerende lysshow før Rangers' første hjemmekamp for sesongen. Foto: Bruce Bennett (Afp / NTB scanpix)

Rick Nash fikk også et par sjanser alene med Bobrovsky etter at blåjakkene mistet pucken høyt i banen, og snaut tre minutter før første periode var slutt, endte det også med et straffeslag som Bobrovsky reddet.

I andre periode stanset Henrik Lundqvist den ene store målsjansen etter den andre, til Columbus' store fortvilelse, mens Derick Brassard la på til 4-0.

Tidlig i tredje periode satte Derek Stepan på til 5-0 og dermed sa Todd Richards takk for i dag til Bobrovsky og byttet ham ut med Curtis McElhinney.

Selv om Rangers ledet 5-0, var det keeper Henrik Lundqvist som var lagets beste spiller. Han reddet den ene fenomenale målsjansen etter den andre før han omsider måtte se nullen forsvinne da Ryan Johansen styrte pucken i mål fra kloss hold 4,35 minutter ut i sisteperioden.

Columbus fikk blod på tann etter scoringen, men Lundqvist hadde selvtilliten intakt og fortsatte å varte opp med praktredning etter praktredning de neste minuttene.

Lundqvist måtte gi tapt én gang til, for Boone Jenner da Jarret Stoll satt utvist for Rangers. Det endte dermed med seier 5-2 for New York Rangers mot Columbus Blue Jackets.

Mats Zuccarello & co. topper NHLs østre avdeling så langt.

Se sammendrag av kampen her (video med tillatelse fra Viasat/Viaplay.no):

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag