RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
EN FARLIGERE MOTSPILLER: Mats Zuccarellos skuddvilje gjør ham mer uforutsigbar og vanskelig å forsvare seg mot, mener Derick Brassard.
EN FARLIGERE MOTSPILLER: Mats Zuccarellos skuddvilje gjør ham mer uforutsigbar og vanskelig å forsvare seg mot, mener Derick Brassard. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Dette gjør Zuccarello enda farligere

Derick Brassard er begeistret for «den nye» Mats Zuccarello.

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers-fansen elsker Mats Zuccarello (28), men selv den kjærligheten er ikke så blind at den ikke har sett at nordmannen har sentret pucken gang etter gang i situasjoner hvor han burde ha skutt.

- Nå skyter han pucken. Mats har alltid hatt et ganske bra skudd, men styrken hans på isen er blikket hans, og derfor vil han naturlig tenke på å sentre først, sier Derick Brassard til Nettavisen.

Rangers-senteren har spilt i rekke sammen med Zuccarello i utallige kamper de siste årene og kjenner nordmannens tendenser bedre enn noen andre.

Brassard gleder seg over at Zuccarello har scoret fire mål på sesongens sju første kamper, og bryr seg ikke om at Hasle-gutten faktisk er uten en eneste assist hittil.

- Nå tror jeg Mats begynner å forstå at han kan overliste keepere med håndleddsskuddet sitt. Han har spilt veldig bra denne sesongen, mener Brassard.

- Dette gjør ham vel mindre forutsigbar, for eksempel i 2-mot-1-situasjoner?

- Helt klart! Spillerne i denne ligaen kjenner hverandre ganske godt, alle kjenner til Zuccarello og de gode sesongene han har hatt de siste årene. Hvis han kan variere mellom skudd og pasning, tror jeg både backer og keepere vil få det vanskeligere med å forsvare seg mot ham. Så det er bra for ham at han skyter mer, sier Brassard til Nettavisen.

Se to av scoringene her (med tillatelse av Viasat og Viaplay.no):


Mats Zuccarello forteller at han forsøker å få avgårde skuddene raskere enn før.

- Ja, jeg jobber med det. Da blir jeg kanskje litt mer farlig enn om jeg bare sentrer, sier 28-åringen til Nettavisen.

Han regner imidlertid ikke med å ende sesongen med flere mål enn assists.

- Hadde jeg hatt litt mer flyt, hadde jeg kanskje hatt noen assist også, men sånn er det. Dette jevner seg ut i løpet av en sesong. Jeg regner ikke med å stå på denne statistikken, flirer han.

- Men jeg får prøve å fortsette å skyte så godt jeg kan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere