*Nettavisen* Sport.

Dette gleder Tora seg til når karrieren er over

VEMODIG OG LITT GODT: Tora Berger avslutter karrieren med blandede følelser. Foto: Egil Sande / Mediehuset Nettavisen

- Det er noe jeg ikke har fått tid til på grunn av skiskytingen.

21.03.14 07:35

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Den kommende helgen går Tora Berger sine siste verdenscuprenn i skiskyting når verdenscupen avsluttes i Holmenkollen.

- Vemodig og litt godt, sier Berger til Nettavisen, om hvordan hun tror det blir å avslutte karrieren.

- Det er klart det blir spesielt, jeg har drevet med skiskyting i nesten hele livet. Det er artig å kunne avslutte i Holmenkollen, sier Berger.

- Mer enn hun kunne drømme om
Berger, som denne uken fylte 33 år, kan se tilbake på en strålende karriere med både OL-gull, VM-gull og seier i verdenscupen sammenlagt.

Klikk på bildet for å forstørre.

HEDRET MED KAKE: Tora Berger ble overrasket med kake fra lagvenninnene på Holmenkollen Park Hotell onsdag. Berger fylte 33 år denne uken.  Foto: Egil Sande / Mediehuset Nettavisen

Hun har med andre ord opplevd det meste en skiskytter kan drømme om. Og langt mer enn hva hun selv trodde hun skulle klare.

- Jeg synes jeg har fått utrolig mye ut av min karriere. Jeg er selv veldig fornøyd med hva jeg har prestert. Jeg har gjort mye mer enn jeg egentlig forventet da jeg begynte å gå på ski, forteller Berger.

- Fisketurer
Nå ser hun fram til å nyte fritiden.

- Det blir vel først og fremst det å kunne leve litt mer normalt jeg ser mest frem til. Det blir godt å slippe og dra frem bagen så mye, sier Berger.

Spesielt én hobby gleder Tora seg til å kunne få mer tid til i årene som kommer.

- Jeg ser fram til å dra på fisketurer og fjellturer. Det er noe jeg trives veldig godt med, men som jeg ikke har fått tid til på grunn av skiskytingen, forklarer 33-åringen.

- Trivelig med bønder i byen
Men først skal hun altså avslutte karrieren i Holmenkollen. På tribunen kommer det en rekke mennesker fra hjembygda Lesja for å følge Berger. Det trives hun med.

- Det blir trivelig med mye bønder i byen, spøker Berger.

- Jeg synes det er kjempeartig at de kommer, og jeg setter veldig stor pris på det, sier Lesja-jenta.

Og hun lover å gjøre alt for avslutte med stil.

- Jeg har lyst til å gjøre gode prestasjoner. Jeg har lyst til å fullføre karrieren helt ut. Jeg håper jeg klarer det, sier 33-åringen.

Kjemper om sammenlagtseieren
Verdenscuprennene i Holmenkollen startet allerede torsdag med sprint for både herrer og kvinner. Det gikk bra for Berger, som knappet kraftig innpå Kaisa Mäkäräinen og kappet forspranget fra 33 til seks poeng i sammendraget.

Verdenscupen avsluttes med jaktstart lørdag og fellesstart søndag.

33-åringen har dermed fortsatt gode muligheter til å stikke av med sammenlagtseieren.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.