*Nettavisen* Sport.

Dette har dere ikke trent nok på, Svindal og Jansrud

SCENESKIFTE: Disse to har imponert stort i utfor og super-G i vinter. Teknikken i storslalåm sitter ikke like godt. Foto: (Montasje) Marco Trovati (AP NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen norsk lyspunkt i storslalåm.

20.12.15 20:52

Etter å ha dominert stort i farstdisplinene denne sesongen, gikk Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud videre til å forsøke seg i storslalåm søndag.

Svindals utforseier i Val Gardena lørdag, ble raskt etter fulgt av reisen videre til Alta Badia for å delta i verdenscuprennet i storslalåm der.

Der gikk det langt ifra like bra. Jansrud kjørte inn til den foreløpig dårligste tida fra startnummer 16. Det ble tidlig klart at alpinstjernen fra Vinstra ikke kjørte godt nok til å kvalifisere seg for finaleomgangen.

I mål var Jansrud 3,69 sekunder etter ledende Victor Muffat-Jeandet. Det gikk ikke så veldig mye bedre for Aksel Lund Svindal.

Mannen som allerede har fem verdenscuptriumfer denne sesongen får riktignok kjøre andre omgang, men ligger 2,42 sekunder bak teten på 24.-plass etter den første.

- Det ser nesten helsefarlig ut. De har ikke trent nok på dette nå. De har litt for lite timing, kommenterte NRK-ekspert Kjetil André Aamodt.

Norges beste alpinist i det tekniske displinene, Henrik Krsitoffersen, bidro tvert imot med et norsk lyspunkt. Unggutten har foreløpig flest sterke verdenscupresultater i slalåm, men ligger på en solid tredjeplass etter én storslalåmomgang i Alta Badia.

Overkommelige 0,23 sekunder skiller opp til Muffat-Jeandet, mens Kristtofersen-rival Marcel Hirscher ligger imellom de to, bare fem hundredeler etter franskmannen med bestetida.

Leif Kristian Haugen er også greit med på en tiendeplass. Han ligger 1,44 sekunder etter Muffat-Jeandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag