Dette har Gull-Emil bare gjort to ganger på 1438 dager

FULLT HUS: Emil Hegle Svendsen har ikke for vane å treffe alle blinkene i et løp, men gjorde det tirsdag.

FULLT HUS: Emil Hegle Svendsen har ikke for vane å treffe alle blinkene i et løp, men gjorde det tirsdag. Foto: Kirill Kudryavtsev (/ AFP / NTB scanpix)

Leverte sjeldent god skyting i gulløpet.

I januar skjøt Emil Hegle Svendsen 20 treff for første gang på 1401 dager. Sist gang han gjorde det samme var tilbake i mars, 2010. Altså snaue fire år siden. I tirsdagens gulløp gjorde han det igjen. Denne gangen hadde det bare gått 37 dager siden sist han skjøt fullt hus.

Dermed ser statistikken langt bedre ut på de siste 1438 dagene har nordmannen fått ned alle blinkene i et løp ved to anledninger.

Svendsen har jobbet mye med skytingen sin denne sesongen, og i Sotsji-OL har han vært svært trygg på standplass. Treffprosenten etter fire renn er på 95,7 prosent. Det betyr at han har bommet med bare 3 av 70 skudd.

- Hardt arbeid
På fellesstarten skjøt han fullt hus og tok gull etter en spurtduell mot Martin Fourcade.

- Jeg er vanvittig fornøyd med jobben jeg har gjort. Det viser at hardt arbeid lønner seg. Det er ser ut som det er veldig stor forskjell, men det er ikke det. Jeg stoler på nøkkelordene jeg har og gjennomfører dem hver gang. Det satt 100 prosent i dag, og det føles sykt bra med 20 treff for annen gang denne sesongen, sa Svendsen til NTB.

Nøkkelordene hans er «press jevnt» på liggende skyting og «trykk hardt» på stående.

- Det sier nok ikke dere så mye, men for meg gjelder det å gjøre det så enkelt som mulig, fortalte Svendsen til det norske pressekorpset på Laura skistadion.

- Gitt f...
Den norske gullvinneren lot seg heller ikke stresse av de mange utsettelsene av løpet som endelig ble gjennomført tirsdag.

Rennet skulle opprinnelig ha vært arrangert søndag, men ble utsatt på grunn av tåke. Det dårlige været satte en stopper for rennet også mandag, og dermed ble det flyttet til tirsdag.

– Jeg har trippet og ventet på dette. For min del har jeg gitt f... og vært klar hele tiden. Det har ikke vært så mye stress. Jeg har bestemt meg for å være klar når startskuddet går, sa Svendsen.

Tåken så også ut til å true tirsdagens konkurranse, men etter et kvarters utsettelse kunne rennet starte. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.